LEVAİN KURABİYE






Bu reçete NYC sınırlarında oldukça meşhur. Bizde bloggerlar youtuberlar isimlerini başka yazıp çatır çutur yayınlasalarda reçetenin orjinali tarifte etiketlediğim kişiye ait.

Şişko ve iç dokusu aşırı yoğun bir kurabiye bu. Bir tanesini iki kişi bölüşebilir desek garip olmaz. Özelliği çok fazla pişirmeden bizim açımızdan yarı pişmiş gibi ortası ekstra yumuşakken tüketmek. 

Bakalım siz beğenecek misiniz :) Bu arada ölçüleri yarıya düşürüpte deneyebilirsiniz!




LEVAİN KURABİYE

Tarif Modern Honey


225 gr tereyağ soğuk olmalı

200 gr esmer şeker ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

100 gr şeker (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

2 yumurta 

420 gr un ( 4 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)

4 gr mısır nişastası (1 tatlı kaşığı)

5 gr karbonat (1 çay kaşığı))

5 gr tuz (1 çay kaşığı)

350 gr bitter çikolata iri kıyılmış

250 gr ceviz iri kıyılmış (2 su bardağı)




Tereyağ ve şekerleri bir kaba alıp 4 dakika kremamsı görüntüye ulaşana kadar çırpın. Yumurtaları sırasıyla bir bir ekleyin. Ardından sırayla un,nişasta ,tuz ve karbonatı ekleyerek harcı oluşturun. En son ceviz ve çikolataları ekleyin. 

Bu kurabiyenin en abzürt özelliği bu reçeteden 8 adet çıkması. Yani o harcı 8 adet büyük dev top haline getirin. Eğer istemezseniz büyüklüğü kendinize göre ayarlarsanız fırında kalma süresi değişecektir.

Maximum 4 büyük top oluşturup bir tepside bir defada pişirin. Çok yakın koymayın. 

210 derece ön ısıtmalı fırında orta rafta 9-12 dakika pişirin. Çıkardığınızda yumuşak gibi gelebilir en az 15-30 dakika bekleyin ılınsın. 










Sevgilerimle..

Gökçe :)