Tereyağa gerek yok,sıvı yağ var. Her kurabiyede elimizin altında oda ısısına getirmek için delirdiğimiz o tereyağ yok. Sadece buzdolabında bekleme süresi var. Azıcık :) Sonrası içi brownie gibi dışı kıtır kıtır keyfli bir kurabiye..
Tarifi uzun süredir yapacağım diye kenara not etmiştim. Genel geçer malzemeler ile gayet çikolata yiyormuşçasına kurabiye oluşturmak çokta kolay değil..
ŞEKER KAPLI ÇİKOLATALI BROWNİE KURABİYE
Tarif Jessica
Hamuru için :
130 gr un ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
50 gr kakao ( 5 ymeke kaşığı)
150 gr şeker ( 1/2 su bardağı + 5 yemek kaşığı)
5 gr kabartma tozu (yarım paket)
Bir iri çimdik tuz
90 gr iri kıyılmış çikolata
2 large yumurta
80 ml sıvı yağ ( 8 yemek kaşığı)
Dış yüzeyi için :
Çikolatalı veya renkli sprinkle
Un,tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
Bir başka kapta kakao,şeker ve sıvı yağını çırpın.Üzerine yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin en son unlu karışımı ekleyin. Karışım hafif yapışkan ve parlak olacak korkmayın. Un eklemesi yapmayın.En son çikolataları ekleyip karıştırın.
Bu aşamada buzdolabına kaldırıp 2 saat hamuru bekletin. Hem hamur toparlanacak hem şekil vermesi kolaylaşacak.
2 saat sonra çikolatalı veya renkli şekerlemelerinizi bir kaseye koyun,harcınızdan bir tatlı kaşığı dolusu alıp yuvarlayın ve şekere bulayıp tepsiye dizin.(normalde orta boy bir dondurma kaşığı ile bu işlem yapılıyor ama gereksiz büyüklükte oluyor ) Yayılmaya müsait bir hamur olduğu için sık aralıklarla dizmeyin.
Ön ısıtmalı 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin,çıktığında servis etmek için en az 30 dakika bekleyin.
Sevgilerimle..
Gökçe :)