ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU BAR

Hindistan cevizi unu hemen hemen her zaman tatlılarda kullandığım bir içerik. Ama bu sefer en sade haliyle olsun muz tarçın vs eklemesi olmasın istemiştim. Minik kahve yanı lokmalıkları olarak bence harika oldular :)









ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU BAR

Tarif A.K.


3 yumurta

60 ml hindistan cevizi yağı-sıvı halde- (1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

60 ml süt / hindistan cevizi sütü,badem sütü veya normal süt (1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

110 gr bal ( 1/2 su bardağı)

Bir iri çimdik tuz

90 gr hindistan cevizi unu (14 yemek kaşığı)

3 gr karbonat ( 1 çay kaşığı)

80 gr iri kıyılmış bitter çikolata



Yumurta,süt,hindistan cevizi yağı ve balı bir kapta çırpın. Hindistan cevizi unu,tuz ve karbonatı üzerine sırayla ekleyerek karıştırın.

İri kıydığınız çikolatayıda atıp 20x20 kare bir kalıbı hazırlayın ve harcı içine yayın. Çok cıvık olmayacaktır hindistan cevizi unu çok hızlı sıvı emme özelliğine sahip.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 17-22 dakika pişirin. Süreyi aşmayın. Soğuduğunda minik servislik barlar çeklinde dilimleyin.




Sevgilerimle..

Gökçe :)