ZEYTİNLİ CEVİZLİ RULO POĞAÇA





Çok amaçlı bir hamur,tuzlu geldiği için ayıklanmış yarım kilogram zeytin,Antalya'dan aldığım dağ kekikleri ve kavanozun dibindeki cevizler. Çok doğru bir tercihti :)



ZEYTİNLİ CEVİZLİ RULO POĞAÇA

Hamur:

60 gr tereyağ oda ısısında

100 ml sıvıyağ (1/2 su bardagı)

100 ml yoğurt (1/2 su bardağı )

10 gr kabartma tozu (1 paket)*

2 yumurta(birinin sarısını ayırın)


Bir iri çimdik tuz 


350-400 gr un (3-3.5 su bardağı gerekirse daha fazla) 


içi :

150 gr çekirdeği ayıklanmış zeytin (1.5-2 su bardağı kadar)

70-80 gr iri kıyılmış ceviz (3/4 su bardağı kadar)

5 gr kuru kekik (1 yemek kaşığı kadar)

30 ml zeytinyağ (2 yemek kaşığı)












*Ben mahlepli çeşnili hamur kabartma tozu kullandım yoksa bir tatlı kaşığı kadar mahlep ekleyerek hamuru bir tık üste taşıyabilirsiniz :)

Sıvı malzemeleri karıştırın un hariç diğer malzemeleri ekleyin.Unu azar azar ekleyin,yumuşak bir hamur olacak ve ele yapışmayacak. Hamuru ikiye bölün. Yarım parmak kalınlığında olana dek yaklaşık 15-20 cmlik bir dikdörtgen açın.

Zeytini irice doğra,cevizi ve kekiği ekle karıştırın. Bu harcın yarısını rulonun içine dökün. Üzerine zeytinyağın yarısını gezdirin. Uzun kenardan rulo yapın ve iki parmak kalınlığında 2 cm kadar dilimleyin. Diğer kalan hamurada aynı işlemi uygulayın.






Fırın tepsisine yağlı kağıt serin,kestiğiniz ruloları tepsiye dizin tepelerine hafif bastırın ve yumurta sarısını sürün. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 20-30 dakika kadar üstleri kızarana kadar pişirin.



Sevgilerimle..

Gökçe :)