ARMUTLU FINDIKLI TORTE





Dilim fotoğrafına baktığınızda evet bu unsuz şekersiz en güzel tercih diyorsunuz :)



ARMUTLU FINDIKLI TORTE

Tarif Tendingthetable


130 gr bitter çikolata

140 ml zeytinyağı ( 1/2 su bardağı + 5 yemek kaşığı)

3 yumurta

135 gr hindistan cevizi şekeri ( 3/4 su bardagı)

140 gr öğütülmüş fındık veya badem (1+ 1/2 su bardağı )

Bir iri çimdik tuz

Bir iri çimdik dövülmüş kakule (yoksa kullanmayın)

50 gr fındık (1/2 su bardagı kadar)

2 ufak sert veya 1 orta boy deveci armudu





Benmari usülü çikolatayı eritin ve bir kenara alın.

Yumurta akı ve sarısını ayırın,akını köpürteceğiz su değmemiş temiz bir kaba temiz çırpıcı ucuna ve sarısı hiç değmeden ayırmaya dikkat edin.

Sarıların üzerine hindistan cevizi şekeri, zeytinyağ,tuz,kakuleyi ekleyin ve çırpın. Yavaş yavaş erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ekleyin homojenize olduğunda bir kenara alıp yumurta aklarına geçin.

Yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyip durmadan sürekli çırpın,kabı ters cevirdiğinizde akmayacak sekilde sertleşene dek çırpın. 

Yumurta aklarını çikolatalı karışıma azar azar ekleyerek dıştan içe doğru söndürmeden karıştırarak yedirin. 

22-24 cmlik yuvarlak bir kalıba bu harcı dökün ince dilimlediğiniz armutları görseldeki gibi yelpaze formunda kekin üzerine yerleştirin(eşim yemez diye ben az koymuştum siz daha çok ekleyin) ve fındık kırıklarını iki üçe bölüp kalan boşluklara serpin ve ön ısıtmalı 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.



Sevgilerimle...

Gökçe :)