ÇİLEK VE LİMONLU OMBRE PASTA






Bahar gelmiş,yarın 23 nisan ve çilekler çıkmış. Pasta yapmak için daha güzel sebep bilmiyorum :)


ÇİLEK VE LİMONLU OMBRE PASTA

Kek tarifi Maryanne

Kek :

2 large yumurta

200 gr şeker (1 su bardagı + 2 yemek kaşığı)

280 gr un (2 +1/2 su bardağı)

4 gr kabartma tozu (yarım paket)

7 gr karbonat (1 tatlı kaşığı)

Bir iri çimdik tuz

2 iri limonun kabuğu 

160 ml zeytinyağı (3/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

120 ml limon suyu( 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

120 ml buttermilk (1/2 su barddağı + 1 yemek kaşığı)


Ara dolgusu ve dış yüzeyi : 

Limonlu krema (soğutulmuş)

Çilek 

400 ml soğuk süt kreması (  2 su bardağı)

80 gr pudra şekeri (1/2 su bardağı) yoksa 2 poşet krem şanti kafi












Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek 5-7 dakika çırpın. Bir başka kapta kuru malzemelerin hepsini karşıtırın. Buttermilk,zeytinyağ ve limon suyunu bir başka kapta karıştırın.3 ayrı kap olacak elinizde.

Yumurtalı karışıma sırasıyla 3 parti şeklinde zeytinyağlı harcı ve unlu harcı ekleyin. Harcınız tek kapta homojenize hale geldiğinde 3 adet yuvarlak 15-18 cm çaplı yağlanıp unlanmış kalıba pay edin.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra tepelerindeki kek fazlalığını alıp düzleyin.


Soğuk süt kremasını köpük köpük olana kadar çırpıp şekeri ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Soğuk halini muhafaza etmek için buzdolabına kaldırıp bekletin.

Servis tabağının dibine bir kaşık kadar limon kremasını kekin tabanı yapışsın diye hafifçe yayın,kekin bir patını koyup kenarlara çok gelmeyecek şekilde limon kremasını sürün ardından diğer kek patını üzerine koyup ikiye bölünmüş çileklerinizi kenarlara gelmeyecek şekilde yayın ve üzerine bir kaşık dolaptaki kremanızdan koyup en son kek patını üzerine yerleştirin bu sayede çileklerin üzerinde kekiniz kaymayacak. Bu şekilde buzdolabına kaldırın en az 45 dakika bekler ise oturacaktır.

Kremanızı üç kaba bölün,iki kap renklendireceğiz. Bir kabı pembe bir kabıda sarı ile renklendirin. Az az ekleyip hoşunuza giden tonu yakalayabilirsiniz.

Pastanızı beklettikten sonra çıkarıp önce zemini pembe ile sıvayın,hemen üzerine sarı ardından beyaz sıvayın,beyaz ile tepesinide sıvayıp ombre pastanızı hazırlayın. Ombre pastaların en güzel tarafı krema ile rahat çalışmaktır,katmanlar arası karıştığında korkmayın görseli geçişli ve güzel olacak. En son zevkinize göre süsleyin. 


Sevgilerimle..

Gökçe :)