BADEMLİ LİMONLU 4 KİŞİLİK CHEESECAKE VE TEK YUMURTALI LİMON KREMASI

Limon kreması yani orjinal adı olan lemon curd ile tanışmamız yurt dışında bir dondurmacıda olmuştu,ben basit bir pelte diye geçiştirsem de  limonu kaşık kaşık yemek gibi olduğunu fark edince tarifleri araştırmaya başladım.

Genelde tarif limon suyu,şeker,tereyağ ve yumurtadan oluşuyor, tereyağ son eklenerek katı bir kıvam veriliyor vs Tek sorun yumurta kokusu hassasiyetim ve eğer koku hatta tatta baskın yumurta olursa yiyemeyecek olmamdı. Bulduğum reçete ile tek yumurtayla gayet leziz ve istediğim dokuda limon kreması elde ettim,yapılış yöntemi de diğerlerine göre farklı,kolay.

Gelelim cheesecake mevzuna. Reçetenin orjinalini baya değiştirdim, kremasız sadece peynir ile evet güzel oluyor ama dokuyu biraz kremamsı hale getirmek için ufak tefek değişiklikler yapıp bademle damağa bir tık daha hoş gelmesini sağladım.

Oldukça güzel dokuda ekşiliği daha baskın ve bademle kıtırdayan bir cheesecake oldu!




Untitled




TEK YUMURTALI LİMON KREMASI

Tarif Caroline


Herşey oda sıcaklığında ve taze olmalı. En büyük püf noktası bu.


1 yumurta


50 gr  şeker ( 4 yemek kaşığı)

2 iri limon ( 60 ml limon suyu(6 yemek kaşığı)  + ve rendelenmiş limon kabuğu )

60 gr tereyağ


Benmari usulü ile yapacağız. Çırpacağınız kabınıza şeker,tereyağ ve limon kabuğu ile suyunu ekleyin.Miksere gerek yok çırpıcınız yeter.Benmari şeklinde tereyağın komple erimesini sağlayın.

Ardından kabınızı tezgaha alıp yumurtayı ekleyip durmadan çırpıcı ile çırpmaya başlayıın.Tekrar benmari şeklinde su buharında 10 dakika boyunca çırpın,süre sonunda katılaşan kremanızı bir kavanoza boşaltın. Oda ısısında ılıtıp buzdolabında biraz daha katılaşması için bekletin.






Untitled






BADEMLİ LİMONLU 4 KİŞİLİK CHEESECAKE

Taban :

130 gr yulaflı biskuvi (1+1/3 cup kadar)

100 gr tuzsuz badem

45 gr tereyağ


Harç :

450 gr labne (süzülmüş halde,yaklaşık 600-650 gr labneyi süzdürmeniz gerek)

100 gr  şeker (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

60 ml süt kreması (6 yemek kaşığı)

1 large yumurta

1 iri limonun kabuğu

1/2 limonun suyu

1 tepeleme çay kaşığı mısır nişastası


Taban için tüm malzemeleri rondoya atıp birkaç defa çektirin. Yağlı kağıt serili ufak boy baton kek kalıbına tabanı döküp yalnızca tabana basıtırıp buzdolabında bekletin.

Harç için şeker ve labneyi iyice çırpın.Krema ve yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Limon kabuğu, suyu ve nişastayı ekleyin 1 dakika daha çırpın.

Ön ısıtmalı 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Tezgaha alıp soğuduktan sonra en az 4 saat buzdolabında bekletin ardından limon kremasını üzerine sürüp file bademleri serpip servis edin.



Sevgilerimle..

Gökçe :)