YOĞURTLU ÇİKOLATALI MOUSSE

Bir durup acaba dedirtti. Merakla bakıldı aslında neden olmasın dendi ve başlandı. Yumurta yok ilave şeker yok ve herşeyden önemlisi sıcak havalarda evdeki malzemelerle pratik oluşu.

Sonuç : neden daha önce yapılmadı ki?

Tarif Maria Speck'ten.













YOĞURTLU ÇİKOLATALI MOUSSE


170 gr bitter çikolata tercihen %70 kakao oranlı

120 ml süt ( 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

240 ml süzme yoğurt (1 su bardağı + 4 yemek kaşığı)


Bir kaba ince kıydığınız çikolataları ekleyin ardından ısıttığınız sütü bu karışıma ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın. Yoğurdu biraz el çırpıcısı ile çırpıp gevşetin ardından çikolatalı karışıma kaşık kaşık ekleyerek homojenize bir karışım elde edin. Dilediğiniz servis kaplarına aktarıp üstlerini kapayın servis etmeden önce 1 saat buzdolabında bekletin ardından servis edebilirsiniz.










Sevgilerimle...

Gökçe!