KEÇİBOYNUZU UNLU TOPLAR

Untitled

Kek ve kurabiyeye kullandığım çerez unları veya kavanozun dibindeki kalan çerezleri tüketmek için çok güzel bir alternatif. Kakao olmadığında keçiboynuzu unu kullanmak ise hem sağlıklı bir şeyler tüketmek hemde tatlı dokusuyla yerine geçmesi bakımından benim için bulunmaz nimet.



KEÇİBOYNUZU UNLU TOPLAR

70 gr fındık/badem/ceviz unu ya da hepsinin karışımı(6 yemek kaşığı)

10 ml hindistan cevizi yağı (1 yemek kaşığı)

4 iri kudüs/medjoul hurma

8 gr keçiboynuzu unu(1 yemek kaşığı)*

*Keçiboynuzu unu yoksa yerine kakao kullanabilirsiniz.

İçi için; donmuş frambuaz

Dışı için; chia tohumu ve hindistan cevizi


Hurmanın çekirdeklerini çıkarın ve hindistan cevizi yağınız sıvı olsun ardından tüm malzemeleri rondoya atıp çektirin. Önce iri taneli ardından yuvarlanabilir kıvama gelecektir. Bir tatlı kaşığı dolusu alıp yuvarlayıp ortasına minik bir frambuaz koyun ardından dışını chia ya da hindistan cevizine bulayın. 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletin ve servis edin.








Sevgilerimle..
Gökçe :)