ÇOOK ISLAK KEK






Blogda annemin bir tarifi ,pastane usülü bir tarif mevcut. Lakin çooook ıslak seven benim gibiler için yok.. Çok sık yapmama rağmen denk gelmedi sanırım yazmak yoksa kaçmaz :)

Bir minik not düşelim! ;

Ben bu keki ince ve soslu  istediğimde büyük boy dikdörtgen borcam (27x40cmlik) ,kalın ve soslu istediğimde ise kare borcam (22x22cmlik) kullanıyorum. Tercih tamamen size ait. İki türlüde gayet güzel pişiyor ve çoooook ıslak oluyor! Üstelik sosu yumurtasız :)






ÇOOK ISLAK KEK

Dikkat! Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.


Kek için :

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı kakao ( hafif tepeleme)

1 paket kabartma tozu


Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın,ardından sırasıyla önce ıslak malzemeleri sonra kuru malzemeleri ekleyin. 22x22 ölçüdeki kare kalıba bu harcı dökün. Gayet sıvı olucak sorun yok. 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.

Keki pişirirken sosu yapalım.


Sosu için :

1 su bardağı şeker 

1 su bardağı süt 

1/2 su bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao ( hafif tepeleme)

*Dilerseniz daha yoğun çikolata tadı için bir kare paket (80 gr ) sütlü veya bitter çikolatayı sosa ekleyebilirsiniz.











Tüm malzemeleri sos tenceresine döküp bir iki tıkırdadıktan sonra ocaktan alın. Keki fırından cıkınca 3-5 dakika beklettikten sonra dilimleyin ve sıcak sosu dökün. 

Ben genelde üzerini bir başka kapla kapatıp komple sosu çektikten sonra ılıkken tüketiyorum :)



Sevgilerimle...

Gökçe :)