BOSTON KREMALI PAY







Bu bir pay değil . Rivayete göre Boston sınırlarında bir otelde Fransız bir şef pay kalıplarında bu keki yapıp ki kendisi bildiğimiz sünger form bir kek arasında zengin bir  pastacı kreması ve üstüne yoğun çikolatalı glaze döküp servis etmiş. Ardından baya patlamış ve bugünlere kadar gelmiş. Bence tam bir sade pasta severim dokusu yumuşacık olsun diyenlere göre :)










BOSTON KREMALI PAY

Tarif Zoe


Kek :


140 gr un (1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

4 gr kabartma tozu (yarım paket)

Bir iri çimdik tuz

2 large yumurta

3 large yumurtanın akı ( sarısını pastacı kremasında kullanacağız)

200 gr şeker ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

30 ml kaynar su ( 3 yemek kaşığı)

Krema :

3 yumurta sarısı

250 ml süt (1 + 1/4 su bardağı)

15 gr mısır nişastası (2 yemek kaşığı)

50 gr şeker (4 yemek kaşığı)

80 ml süt kreması ( 1/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı)


Çikolatalı glaze :


45 ml süt kreması ( 4 yemek kaşığı)

100 gr bitter ve sütlü çikolata karışımı

10 ml hindistan cevizi yağı*(1 yemek kaşığı)

*Normalinde glikoz şurubu var dilerseniz siz bu aşamayı geçebilirsiniz amacım hem aroma hem parlaklık kazandırmak bu malzeme ile.











Kek için :

Bir kaba un,tuz ve kabartma tozunu eleyin.

Önce yumurta aklarını çırpıp kabı ters çevirdiğinizde akmayacak şekle gelene kadar çırpın,sertleşecek fakat kurumayacaklar.

Diğer bir kapta şeker ve 2 yumurtayı 3-5 dakika kadar çırpın. Ardından sırayla önce kaynar suyu sonra unlu karışımı ilave edin harç homojenize olduğunda mikseri bırakın yumurta aklarını ekleyin,bu aşamada merkezden dışa doğru daireler çizerek yumurta aklarını söndürmeden harca yedirin.

2 adet 20 cm çemberi hazırlayın ve harcı bu kalıplara pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp tepesini tıraşlayın düzleyin.


Krema için :


Süt ve şekeri bir sos tenceresinde ısıtın. Bir kapta yumurta ve nişastayı çırpın ve ısınan sütü ekleyerek bu karışıma yedirin.Ardından son tenceresine alıp puding kıvamı alana kadar pişirin. Bir kenarda komple soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpın.


Glaze için :

Tüm malzemeleri benmari usulü eritip oda ısısına getirin.



Traşladığınız keklerden bir patı servis tabağına alın kremayı üzerine yayın ve diğer kek patını kapayıp çikolatayı yüzeye döküp düzleyin.

Servisi sade yapın başlı başına yaz pastası çünkü :)



Sevgilerimle..


Gökçe :)