KOROVA KURABİYESİ / DÜNYA BARIŞI KURABİYESİ










Tatlı tuzlu karışımlarını sever misiniz? Hele hele çikolata tuz ikilisini? Ben bayılırım. Eğer böyle bir sevginiz var ise bu tarif biçilmiş kaftan. Bir nevi çikolatalı tuzlu sable biskuvi :)

Tarif Dorie Greenspan.











KOROVA KURABİYESİ / DÜNYA BARIŞI KURABİYESİ


175 gr un  (1.5 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

30 gr kakao ( 4 yemek kaşığı)

150 gr tereyağ oda ısısında

50 gr şeker (4 yemek kaşığı)

120 gr esmer şeker(1 su bardağı)

3 gr karbonat (1 çay kaşığı)

4 gr fleur del sel tuz* (1 çay kaşığı)

150 gr iri kıyılmış bitter çikolata





  


*Bu tuz için yerli bir marka önereceğim zira özel bir tuz. Google üzerinden aratıp olayını okuyabilirsiniz. Marka önerisi için tıklayın! 

Bir kapta un, kakao ve karbonatı eleyin kenarda dursun.

Oda ısısındaki tereyağını yumuşayana kadar çırpın ardından şekerleri ve tuzu ekleyin 2 dakika kadar çırpın. Unlu harcı ekleyip çok fazla çırpmadan hamur toparlana kadar devam edin. 

En son çikolataları ekleyip hamuru şöyle bir karıştırın ve tezgaha alıp toparlayın. İlave un eklemenize gerek yok. Hamuru ikiye bölün. İki hamuruda 4 cm çaplı silindir haline gelene kadar bir silindir yapın ve streç filme sarıp 3 saat buzdolabında bu şekilde bekletin. 










Bu işlemden sonra 1.5-2 cm dilimler kesin. Keserken dağılabilir sorun yok elinizle birleştirip devam edin. Hazırladığınız fırın tepsisine yaklaşık 3 cm aralıklı olarak dizin.

Ön ısıtmalı 160 derece fırında tam 12 dakika pişirin. Bu süre tam yeterli oluyor soğuduktan sonra toparlanıyor sakın uzun pişirmeyin. 

Ben bir silindiri buzluğa attım ve çıkarıp dilimleyip sadece 1-2 dakika fazla pişirerek bu şekilde de saklayabilirsiniz.



Sevgilerimle..

Gökçe :)