3.GÜN : KÖPÜK SEVERİM..


Normalde yazmak için kendimi hazır hisseder ancak öyle otururum bilgisayar başına..Muhakkak bir fincan zihnimi açıyor diye kendimi kandırdığım kahvem olur elimde..

Her güne bir tarif diye düşünürken aslında neler yapacağımı değil neler yazacağımı düşündüm..Nasıl kuracaktım cümleleri ? Üstelik çoğu zaman iftardan sonra ağırlık çöktüğü gerekçesiyle oruçluyken yazacaktım yani kahvem olmayacak ve cümleler bir türlü toparlanmayacaktı..

İhtimal cümleleri bir kenara koyarsak şayet gördüğünüz gibi öyle olmadı...Yazarken kelimeler bir sonrakini yanında getirdi..Ruhumuzu bereketlendiren Ramazan kelimelerimede bereket kattı..

Limonlu veya vişneli köpükte beynimde kelimeler dolanırken tıkladıklarımdan..Forumda pişirilmeden cheesecake yapma mevzusunda limonlu haliyle arzı endam etselerde ben daha çok cheesecake değilde köpük demek isterim kendilerine..

Pratik olduğu kadar kalabalık gruptan onay alan bir tarif..Vişnelisini biskuvili pasta havası katıp biraz süsledik..Her çeşidi  denene dursun bize ulaşan cümlelere göre : vişneli,limonlu favori olmuş..

Ne diyelim afiyet olsun! :)






lemon froth





LİMONLU KÖPÜK 




Tarif forumdan Yelda'ya ait




1,5 paket yulaflı bisküvi

100 gr tereyağ erimiş
 
2 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt ya da bir ölçü ev yapımı krem şanti


200 gr krem peynir {pınar beyaz veya yörsan white}


1 paket limonlu jöle + 1 su bardağı kaynar su


2 limonun kabuğu


2 yemek kaşığı toz şeker


1 limonun suyu





**Biskuvi tabanı yerine ben buzluğa stokladığım pandispanya patlarından kullandım.



20-22 cmlik kalıba toz halde ki biskuvi erimiş tereyağ karışımını ekleyin ve bir kaşık yardımıyla tabana yayın.
Şekerle limonun kabuğunu iyice karıştırıp bir kenarda bekletin.Jöleyi kaynar suda eritin ve ılınması için bekletin.Krem şantiyi çırpın üzerine krem peyniri ekleyip çırpmaya devam edin.
Bu aşamada limon suyu ve şekere yatırılmış kabuğuda ekleyip homojenize olana dek çırpın.En son jöleyide katıp biskuvi tabanının üzerine harcı dökün ve tezgaha birkaç kez vurun bu sayede içindeki fazla baloncuklar patlayacaktır.
Buzdolabına alıp en az 4 saat bekletin.Soğuk halde limonlu sosu/jöleyle servis edin.







sourcherry froth _2









BİSKÜVİLİ VİŞNELİ KÖPÜK


1 paket vişneli jöle + 1 su bardağı kaynar su

1 poşet kremşanti + 1/2 su bardağı süt ya da yarım ölçü ev yapımı krem şanti

100 gr krem peynir {yörsan white}

12 adet petite beurre biskuvi

2 paket böğürtlenli hazır sos


Köpüğünüzü üstteki tarife göre hazırlayın.4 adet biskuviyi streç film serdiğiniz ufak boy boton kalıbınızın dibine dizin üzerine harcınızın üçte birini dökün tekrar biskuvileri dizip katları tamamlayın.Buzlukta 30-45 dakika kadar bekletip kalıbınızdan çıkarın.Üzerine hazır sosu boşaltın.Soğuk servis edin..




Artık çikolataya hazır hale geldik ..Sırada Nigella Lawson reçetesiyle marshmallow tadında çikolatalı pavlova var..Birde yapabilirsem böğürtlenli donmuş yoğurt..



Sevgilerimle..


gokche!