En son karamelize şeftali sözü vermiştim değil mi? Onun tarifinin peşinden birden fazla tarifi bugün yayınlayacağım..Tüm bunları geçen günlerin acısını çıkarmak değil de verdiğimiz sözü tutmak adı altında yapıyorum..
Dilerim en kısa zamanda sorunu çözerler..
KARAMELİZE ŞEFTALİ
Tarif Martha Stewart’tan
1/4 cup toz şeker
2 tbsp tereyağ
3 olgun şeftali kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye bölünmüş halde
Tereyağını eritin ardından şekeri ekleyin ve şeftalilerin göbek kısımları aşağı gelecek şekilde 5 dakika karamelleştirin ardından diğer taraflarınıda çevirip 5 dakika karamelleştirin hazır olduğunda soğumaya bırakın.
Serviste vanilyalı dondurma genel bir öneriyse de ben frambuazda ekledim.. Dilerseniz kırmızı meyveden yapılmış bir soslada olabilir..
Arka arkaya olacak tarifler için şimdiden söyleyeyim kusur bakmayın..
Sevgilerimle...
gokche!