YAZA UYGUN İKİ TATLI


lemon semolina





Eğer yaza uygun bir yiyecek bul bana deseniz ilk önce limon derim..Limonata,soğuk cheesecake,jöle derken bir bakmışsınız bütün hafta limonlu tatlılarla geçmiş..Araya birde hindistan cevizli çikolatalı bir kasede sıkıştırınca bu haftanın postu belli oldu :)


Gördüğünüz kabın dibi sütlü irmik tatlısı..Üstüne ev yapımı limonlu soğuk jöle/sos ile harika uyum sağladılar...





lemon semolina 2







LİMON JÖLELİ/SOSLU İRMİK TATLISI




18 yemek kaşığı şeker


9 yemek kaşığı irmik


50 gr tereyağ


1 lt süt




Sütü ve irmiği tencerey alın ve muhallebi kıvamına geldiğinde şekeri ekleyin.Şeker eridikten sonra kıvamın koyulaşması için biraz daha karıştırıp en son tereyağını ekleyin.Büyük boy kolay kesilmesi için tabanını nemlendirdiğiniz kare borcama dökün.


**İrmik tatlısının püfü şekeri sonradan eklemeniz önce eklersenz irmiği sertleştirir.






LİMON JÖLESİ/SOSU



1 su bardağı limon suyu


1 su bardağı su


3 yemek kaşığı mısır nişastası


4 yemek kaşığı şeker


1 limonun kabuğu


Kabuk hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alın.Kıvamı koyulaştığında ve baloncuklar çıkardığında kabukları ekleyip ılınması için tezgaha alın.Soğumaya yakın soğuk irmik tatlısının üstüne dökün.

Süslemede limon kabuğu ve h.cevizi kullanabilirsiniz.











h.cevizi_2





Bazen evde çikolata diye çığlıklar atanlar olunca limondan çikolataya dönüş olabiliyor :) Hazır puding kullanmam derseniz tariflerin arasındaki vanilyalı pudinge kakao ve hindistan cevizi ekleyebilirsiniz..








h.cevizi







HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI TATLI



1 paket hindistan cevizli puding

1 paket çikolatalı puding

Kaselerin ortasına yuvarlak yulaflı biskuvi

Pudingleri 1,5'ar su bardağı süt ile pişirin.Servis kaselerinizi nemlendirin ki kolay çıksın,önce çikolatalı puding ardından yulaflı biskuvi sonra h.cevizli puding şeklinde 3 katlı karışımı yapın.Buzdolabında soğuduktan sonra arjantin şekeri ile servis edin.



Sıcakların etkisiyle az ve öz bir post oldu umarım sonradan daha detaylı postlar olur :)



Sevgilerimle..


gokche!