7.GÜN : PRATİK ÇİKOLATALI MOUSSE


nigella lawson's INSTANT CHOCOLATE MOUSSE






Ramazanda daha pratik tatlılara kaçıyor insan ama işin içine yazda girince artı birde soğuk olanını arıyor gözler..Buzdolabı açıp kapanmaktan "İşte şimdi bozulacak!" dediğim zamanda süpriz olsun diye dolaba bu moussetan yapıp attım..

Pişman mıyım? Kesinlikle hayır..

Bu tatlı nasıl yer edecek bende diye düşündüğümdeyse bir tane daha alıp yiyorum.. Sebep belli çivi çiviyi söküyor :) Sizde sonra yaşanan pişmanlığa beni katmazsanız mutfağa geçiyoruz :






INSTANT CHOCOLATE MOUSSE with almond






Tarif yine Nigella Lawson'a ait...Pratikliği konusunda takdire şayan reçeteleri ile çenem düşük sitesine bakıyorum sanırım artık kitaplarını edinme zamanı geldi :)






INSTANT CHOCOLATE MOUSSE_spoon






Tarif gözü kapalı yapılır cinsten yalnız biraz kalorili..Normalde mousse yumurtasız düşünülmez ama bizim gibi alerji oranı tavan yapmış bir evdeyseniz mousse budur itirazı olan diye baş kaldırabilirsiniz :)Tüm bunlardan sonra yumurta olmayınca iş başa düşüyor haliyle marshmallowlar tutucu görevini üstleniyor..Peki marshmalllow tadını bırakıyor mu? Tadı değil ama bıraktığı köpüğümsü doku yüzünden birden fazla defa yapabilirsiniz benden söylemesi..






nigella lawson's INSTANT CHOCOLATE MOUSSE






PRATİK ÇİKOLATALI MOUSSE / INSTANT CHOCOLATE MOUSSE




150 gr mini marshmallow*

50 gr yumuşamış tereyağ

250 gr  %70 kakao oranlı bitter çikolata (altınmarka) ince doğranmış

60 ml kaynar su

284 ml süt kreması(tikveşli)

Birkaç damla vanilya ekstrakt / aroma



*Marshmallowları büyük AVM'lerde kurulu şeker standlarından veya BİM'deki dev paketlerden sağlayabilirsiniz.Yakın zamanda minik boylarınıda mahalle marketlerinde görüyorum.


Marshmallow,çikolata,su ve tereyağını bir sos tenceresine koyup ocağa alın.Eriyip homojenize olana kadar orta ateşte karıştırın.Tüm karışım tek bir görünüm aldığında tezhaga koyup soğumaya bırakın.
Diğer tarafta kremayı ve vanilyayı sertleşene kadar çırpın.Soğuyan çikolatalı harcınızıda kremaya ekleyip karıştırın.Servis edeceğiniz kaplara{125 ml 6 adet,175 ml 4 adet gibi} paylaştırın.Buzdolabında 2-3 saat kadar katılaşmasını bekleyinServis esnasında kırmızı meyvelerin püresi ile göz alıcı hale gelecektir..




Yarına tart yapalım..Belki ağırladığınız misafirler biraz resmidir,gözlerinede hitap etmek gerekir :)




Sevgilerimle..



gokche!