2.GÜN : EVDE NE VARSA ..



french toast





Tarif oldukça kolay ve temel,arttırmak mümkün..BbcGoodFood 'dan denenen ilk tarif,diğerlerinide bekliyoruz  bakalım :)





french toast_2




Avrupada daha doğrusu artık heryerde göreceğiniz yumurtalı ekmek kendileri..Asıl reçetesi tarçın,yumurta, ekmek {brioche daha lezzetli sonuçlar veriyor} ve genellikle süt ile şeker..Etimolojisine girmeden servisine geçersek üstüne reçel,maple şurup,pekmez,bal dökülebiliyor, çırpılmış krema ve meyveleyle enfes olabiliyor ama benim tercihim yine nutella :)




french toast_3






FRENCH TOAST /FRANSIZ TOSTU



2 yumurta

4 tbsp / yemek kaşığı süt

1 tsbp / yemek kaşığı şeker 

Bir damla vanilya ekstrakt / aroması

4 kalın dilimlenmiş ekmek


Kızartmak için tereyağ

Ekmek harici tüm malzemeyi ekmekleri koyabileceğiniz bir kapta çırpın ve ekmekleri bu karışımda arkalı önlü bekleterek harcı 4 diliminde çekmesini sağlayın.Tavada bir iktar tereyağını eritin ve ekmekleri tavaya dizip kahverengi  tonlarında olana dek pişirin..Bence içi yumuşak dokulu bir french toast bizim toplumumuzda pek yenmez en iyisi iyice pişirmek :) Dilerseniz sofrada hoş görünmesi açısından pudra şekeri serpip servis edin..






Garlic Hasselback Potato





Hasselback potato : İsveç stili pişirilmiş patates.. Ama yediğim en cips vari patatestir kendisi hem lezzet hem süre bakımından yormadı..Patatesleri tam kesmeden dilimlere ayırmak kısmında ter dökebilirsiniz ama keskin bir bıçak ve biraz sabırla uğraşıp sonuca değdiğini göreceksiniz :)





Garlic Hasselback Potato_3





Bu aşamada şayet sahura yapacaksanız sarımsak ağır kaçabilir ama yok ben aşk derecesinde bağlıyım sarımsağa sen gibi diyorsanız oh ne ala diyorum..İftara gelenlerede çorba sonrası en hafif ikram olabilecektir kendileri..




Garlic Hasselback Potato_4






HASSELBACK POTATO / FIRINDA DİLİMLENMİŞ PATATES 



9 adet ufak boy ince kabuklu patetes

2 adet iri diş sarımsak

1 tbsp / yemek kaşığı zeytinyağ

1 tbsp / yemek kaşığı tereyağ küp küp doğranmış

Tuz ve dilerseniz baharat (karabiber,kekik,biberiye vs.)






Garlic Hasselback Potato _6





Sarımsağı ince ince dilimleyin.Zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın.Patatesleri önce bir fırça yardımıyla üzerindeki topraktan arınması için yıkayın daha sonra bütününden ayrılmayacak şekilde dilimleyin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize patateslerini yerleştirin,dilimlerin aralarına sarımsakları paylaştırın bir fırça yardımıyla patateslere zeytinyağını yedirin.
Patateslerin üzerine tereyağ parçalarınızı koyun,ön ısıtmalı 200 derece fırında 40 dakika pişirin.Süre sonunda cips vari görüntüsü olacaktır soğuk-sıcak tercihinize göre servis edin..





Garlic Hasselback Potato _5





Yarın ki menü soğuk 2 çeşit tatlı olsun sıcaklarda en iyi onlar oluyor zira..



Sevgilerimle..


gokche!