BEYAZ KAPLAMALI PASTA (THE WHİTEOUT CAKE )

the whiteout cake

Şimdi elinizdeki kakaoyu kenara bırakın..Usulca..Yavaş yavaş..

Besbelli ki gram kakao kullanmayacağız..

Ama lezzetten de ödün vermemek gerek..

Evde bir yerde beyaz çikolata vardır..Seveni de vardır muhakkak..

Yok mu? Zorla yedirin bu da bir çözüm :P

Kalorisi yüksek..Keki hafif ama kremasında ki tereyağ miktarından dolayı fırlayan gözlerinize sahip çıkın mesela..Ama gram tereyağ kokusu tadı yok bu da bir şirinlik olmaz mı ? Olmaz biliyorumda hani polyanna olayım diyorum :)

Krema normal kremalara pek benzemiyor doğru.Muhallebimsi bir karışımla daha leziz bir krema elde edilmiş durumda.NY Magnolia Bakery'nin dillere destan kremasıda bu tarz bir tarif içeriyor.Bana oldukça şekerli geldi evdekiler normal dedi bilginize..

BeFunky_VintageColors_2


Yine aynı kitap yine güzel bir tarif..Bu kitaba taktım yok arkadaş benim olmadan olmayacak..

THE WHİTEOUT CAKE / BEYAZ KAPLAMALI PASTA

Tarif Baked

2.5 cup kekun *

3/4 cup un

1 tablespoon kabartma tozu

1 teaspoon karbonat

3/4 teaspoon tuz

110 gr tereyağ oda ısısında yumuşamış

110 gr margarin

1+ 3/4 cup şeker

1 tablespoon vanilya aroması

1 large boy yumurta

1.5 cup buzlu su

3 large boy yumurta akı

1/4 teaspoon krem tartar**


* Kek un konusunda tek bir markam var Sinangil.Eğer aromalı kek unlarından kullanacaksanız fındık aromalısı bu pastaya yakıştı ama limonda eminim güzel olacaktır.

**Krem tartar yumurta aklarının sönmemesini sağlıyor.Aktarlarda bulabilirsiniz.Lakin yoksa aynı miktar tuzda işinizi görür.

BEYAZ ÇİKOLATALI KREMA

180 gr beyaz çikolata (tercihen Milka)

1.5 cup şeker

1/3 cup un

1.5 cup süt

1/3 cup süt kreması

330 gr tereyağ (gözlere dikkat)* küp küp doğranmış oda ısısında

1 teaspoon vanilya aroması

*Ben 200 gr kullandım kremam biraz daha gevşek kaldı.İlk fotoğraftaki sıvandığı yerlerdeki gevşeklik bundan kaynaklanıyor.Örneğin buzdolabından çıkarır çıkarmaz servis ettim sürekli dolapta tuttum.Tabakta servisten 15 dakika sonra yayıldı.Eğer hiç sorun değil derseniz ben gibi 200 gr.da kalın ama yok derseniz belirtileni kullanmanızı söyleyeceğim.


Kekle başlayalım : 

Yumurta aklarını krem tartar veya yerine tuzla kabı ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde çırpın.

Kuru malzemeleri (un,kabartma tozu,karbonat,tuz) eleyerek bir kapta karıştırın.

Diğer bir kapta tereyağ ve margarini 3-4 dakika krema olana kadar çırpın.Şeker ve vanilyayı ekleyip 3 dakika daha çırpın.Yumurtayıda ekleyip çırptıktan sonra kuru malzemeleri ve soğuk suyu(buzları değil) parti parti ekleyerek homojenize bir karışım elde edin.

En son yumurta aklarını bu karışıma yavaşça ekleyip merkezden dışa doğru karıştırarak karışıma yedirin.

3 tane 20 cmlik kalıbı yağlayıp unlayın veya yağlı kağıt serin.Harcı paylaştırın.Ön ısıtmalı 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin (20.dakikadan sonra fırın kapağını açmadan kontrol ederek) Fırından aldıktan sonra en az 20 dakika soğumasını bekleyip hatta bir gün bekleyip kalıplarından çıkarın.

Kremayla devam edelim :

Beyaz çikolatayı benmari usülü eritin.

Sos tencerenizde un,şeker,krema ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamana gelene kadar karıştırın yaklaşık 20 dakika.Ardından mixerle çırparak soğutun.Ilıklaşınca tereyağını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.Bu aşamda köpük köpük yumuşak bir krema olacak.

En son erittiğiniz beyaz çikolata ve vanilyayı ekleyip çırpın.Homojenize olduğunda soğutmak için birkaç dakika buzdolabına koyun.Bu aşamada kontrol etmeniz gerekecek ne çok soğuk ne de çok gevşek olacak.

Birleştirelim :

Keklerden birini servis tabağına aktarın kremanızdan yaklaşık 1 cup kadar dökün diğer katlarınıda bu şekilde yerleştirip buzdolabında bu halde soğutun.15 dakika sonra çıkarıp dış yüzeyini sıvayın ardından süsleme için ne kullanacaksanız (ben beyaz sprinkle ve beyaz çikolata kullandım) serpip buzdolabında yine bir 15 dakika bekletin.

Servis anına kadar buzdolabında kadar bekletin.Servis için eğer tereyağ miktarını tarife göre kullandıysanız 2 saat benim gibi kullandıysanız direk dilimleyin.

Dilimlerken bir kolaylık kaynar su dolu kaba bıçağınızı batırın ve silip hemen uygulayın.Mükemmel dilimler karşınızda :)

gift.

Yeni sene kapsamında gelen macaronlar ve geçen haftalarda gelen çay için firmalara bir teşekkürde burdan edelim :) 


"Bir şey" konusunda hala kararsızım diğer post salata olsun belki yanına çikolatalı "bir şey" olur :)


Sevgilerimle..

gokche!

HİNDİSTAN CEVİZLİ KARTOPU VE TEK BİR KAPTA ÇİKOLATALI CUPCAKE



coconut bon bon


Kısa özet arasında hindistan cevizli toplarla, tek bir kapta en kolay cupcake yapıldı..Tadına bakıldı..Karar verildi leziz ama cupcake hafiflik konusunda bir adım önde..

Hindistan cevizli topları nette kartopu vs diye bulmak mümkün ben bir velim getirdiğinde(geçen sene) tatmış,tarifi almış sonrasında yapacağım diye listeme eklemiştim..Nasip bu haftayaymış..

Eğer bir hindistan cevizi severseniz muhakak deneyin yok dayanamam diyorsanız sizi cupcake tarifine alalım..  



coconut bon bon




HİNDİSTAN CEVİZLİ KARTOPU 

1 su bardağı süt kreması 

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı süt tozu

4 su bardağı hindistan cevizi (dışı için ayrıca kullanılacak)

Dışı için ; hindistan cevizi veya beyaz kırpık çikolata

Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabında en az 1 saat soğutun.Ardından çıkarıp cevizden biraz daha küçük toplar yapıp ya hindistan cevizine ya da benim yaptığım gibi çikolataya bulayın.


c.c.one bowl


Bir cupcake tarifiki nemli ve tek bir kapta karıştır pişir durumunda..Öyle ki üzerine sürdüğüm nutellayla enfes bir uyum içinde..Katı yağ içermemesi yoğun kakaolu dokusu büyük bir artı..Hmm bu arada yoğun kakaolu tadları sevmiyorsanız ilginizi çekmeyebilir..


TEK BİR KAPTA ÇİKOLATALI CUPCAKE

Tarif  M.S.'dan

3/4 cup kakao(ben dark kakao kullandım) 

1.5 cup un 

1.5 cup şeker

1.5 teaspoon karbonat

3/4 teaspoon kabartma tozu

3/4 teaspoon tuz

2 large boy yumurta

3/4 cup buttermilk 

3/4 cup kaynar su 

3 tablespoon sıvı yağ

1 teaspoon vanilya aroması

Kuru malzemeleri(un,tuz,kabartma tozu,karbonat,kakao,şeker) bir kaba eleyin.Üzerine tüm kalan malzemeleri ekleyip 3 dakika boyunca çırpın.Karışım homojenize olduğunda 18-24 adet muffin kalıbınızı hazırlayıp(ben silikon kalıplarla yaptım) herbirinin 2/3'ü dolacak şekilde harcınızı pay edin, ön ısıtmalı 180 derece fırına atın yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Üzeri için; soğuduğunda nutella ve renkli sprinkle işinizi görecektir.


Hedefte doğum günü pastası ve yanına "bir şeyler daha" yazmak var..O bir şeylere  karar vermem gecikmesin diye dualardayım..


Sevgilerimle..

İyi pazarlar..


gokche!

ÇİKOLATALI PİRİNÇ PATLAĞI VE ÇİKOLATALI MASCARPONE'LU BROWNİE

rice krispie bars(chocolate)





Söz verdiğime bir ekledim..Bence bunca süre sustuktan sonra çifter hatta beşer beşer gitmek az bile :)




ÇİKOLATALI PİRİNÇ PATLAĞI 


Tarif Martha S.'dan


75 gr tereyağ


300 gr marshmallow 


1/4 cup kakao 


6 cup kakaolu pirinç patlağı 


60-80 gr bitter çikalata  (benmari üsulu eritilmiş)


İri kıyılmış fındık 




Küçük boy kare borcama veya 20-22 cm'lik kare kalıba yağlı kağıt serin.


Bir tencerede tereyağ,kakao ve marshmallowu eritin.Bu eritme işlemi 5-6 dakika sürecektir kısık ısıda tutun aksi taktirde kakao yanabiliyor.Tavsiyem kullanacağınız spatula veya kaşığa tereyağ sürmeniz bu sayede yapışmayacak çalışmanız kolay olacaktır.Eridiğinde ocaktan alın,ardından pirinç patlaklarını ekleyip iyice karıştırıp kalıba yayın.Çok sıcak olacaktır elinizi değilde sürekli tereyağ sürülmüş spatula veya kaşığınızı kullanın.Oda ısısında soğuyup katılaşınca dilimleyip benmari usülü erittiğiniz çikolataya batırıp kırılmış fındıkları serpip oda sıcaklığında çikolatanın donmasını bekleyin.


Sert bir dokusu var mümkünse dişine güvenene servis edin. :P






chocolate mascarpone brownies





Brownie diyip geçtiğiniz şey bu tarifte evrim geçiriyor.Mascarpone ve tereyağ birleşince sünger dokusu tadıyor hissi veren bir reçete..Kalorisi yüksek..Üstü kıtır içi oldukça nemli..


İlk yediğimde anlayamadım diye ikinci dilime el atıp yoldan falan çıkarıyor dikkat edin :)




ÇİKOLATALI MASCARPONE'LU BROWNİE


Tariflerine bayıldığım orjinalliğine aşık olduğum N.S.H.P.'dan 


225 gr tereyağ


120 gr bitter çikolata


1+1/4 cup şeker


1/2 cup kakao


1/2 cup mascarpone


3 large boy yumurta


1/2 cup un 


1/4 teaspoon tuz




Tereyağını eritin ardından çikolatayı ekleyip kaynamasına müsade etmeden tüm karışımı eritip bir kenara alın.İçerisine kakao,şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.


Diğer bir kapta yumurta ve mascarpone'u çırpın homojenize olduğunda tereyağlı-çikolatalı karışımı ekleyin.En son unu ekleyip 20-22 cm'lik kare kalıbınıza yağlı kağıt serdiğiniz kalıba boşaltın.(Küçük boy kare borcam kullandım dilimler yüksek oldu bu yüzden.)Ön ısıtmalı 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin.






chocolate mascarpone brownies







Sevgiler..Saygılar..


Güzel bir pazartesiye uyanıp hafta içi güzel haberle dönmek dileğiyle! :)


gokche!

KAHVERENGİ TEREYAĞ VE ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE

BrownButterChocolateChipCookies




Godfather filmini bilmeyen yoktur..Neticede klasik..Ama bir gün mutfakla ilişkilendirip benzetmelerde kullanacağımı söyleselerdi gözlerimi devasa boyutta açıp yok artık diye kızar filmi izlemeye devam ederdim..

Hadi diyelim bir iş yaptık koskaca mafya ailesinin babasını aldık tereyağına kondurduk ; o zaman tereyağın rengiyle nedir bu derdimiz?

Yakmadan önce köpürdükten az sonra..Eğer kahverengi tereyağ veya kahverengileştirilmiş tereyağ mevzu açıklamak istesem bu cümle kadar yakınını imkan yok bulamam..

Tereyağ mutfakla aşk yaşayanlar listesinin başında..Kekte,börekte,yemeklerde veya sabahları çayınızın yanına kızarttığınız ekmeğinizi "parlatmada" en yetenekli gıda..Yediğim herşey de öncelikle damağımın aradığı yegane koku ve lezzet yine ondan kaynaklı..

Bu kurabiyede başka formda da olsa ana karakter o..Bu yüzdendir ki baba yani  Godfather 'ın Marlon Brando'su neyse bu kurabiyenin tereyağı da o..Benzetme oldu mu bence oldu hatta tam oldu  :)) 



BrownButterChocolateChipCookies2





Herşey iyi güzel daha öncede size kendisinden bahsetmiştim ama aşamalarını iç fotoğraflamamıştım.Bu tarif bir açıdan bununda sebebi oldu, işte kahverengi tereyağ (brown butter) oluşum aşamaları..


Şimdi tarife geçebiliriz :)




KAHVERENGİ TEREYAĞ VE ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE


Tarif The Little Red House 'tan




225 gr tereyağ 


1/2 cup şeker


1+3/4 cup kahverengi şeker*


2 yumurta


3 cup un 


1.5 teaspoon karbonat


3/4 teaspoon tuz


1 cup iri kıyılmış pecan **


450 gr bitter çikolata parçaları***


Benim ilavem : 


2/3 cup hindistan cevizi


Üzerine : deniz tuzu


* Kahverengi şekeri evde yapmanız mümkün.Yapacağınız şey her 1 cup beyaz şekere 1 tablespoon sülfürsüz pekmez ekleyip bir çatal yardımıyla karıştırmak.Sülfürsüz diye belirtmeyi özellikle istedim çünkü yurt dışında yaşayan arkadaşlar için sayabildiğim kadarıyla 3 çeşit pekmezle karşılaşma durumları var ama Türkiye sınırları dahilinde ki pekmezlerin sülfürsüz olduğunu biliyorum.


**Pecan yerine ben ciddi saplantım olan Tadım'ın Karnaval paketini kullandım kesinlikle daha leziz oldular :)


***Miktar fazla görünebilir ama kesinlikle azatlamamanız gereken yegane malzeme olduğunu düşünüyorum.Yapı taşı gibi bir şey bu tarifte.Çikolatanızı yüksek kakao oranlı seçmeniz en baş şart olmakla beraber mümkünse damla çikolata yerine iri parçalanmış çikolata kullanmanız tavsiyemdir.




Yukarıda verdiğim linklerde ki aşamalar ve tarif  gibi tereyağınızı hazırlayıp tekrar donması için dolaba kaldırın.


Bir kapta un,tuz,karbonatı eleyin.


Bir başka kapta eski katı formuna dönen tereyağını buzdolabından çıkarıp krema kıvamına gelene kadar tarifteki şekerleri ekleyip çırpın.Ardından tek tek yumurtaları ekleyin.Birkaç dakika çırpıp homojenize olduğunda unlu karışımı yavaş yavaş ekleyip hamur tek bir görünüme kavuştuğu an mixerinizi durdurun.


Çikolata,kuruyemiş ve eğer ekleyecekseniz hindistan cevizini koyun ve iyice karıştırın.


Harç oldukça bereketli bu yüzden birden fazla tepsi kullanacaksınız.Tepsilerinize yağlı kağıt serdikten aralıklı olarak (çok yayılmayacaklar) bir yemek kaşığı olacak şekilde harcınızı pay edin.Eğer kullanacaksanız en tepesine bir çimdik deniz tuzu serpin. 180 derece fırında 11-13 dakika pişirin. Çıktıklarında yumuşak olacaklardır fakat soğudukça sertleşecekler.


Kişisel bir tavsiye daha : Sıcakken çikolatanın akıcılığına ısısına dikkat ederek bir bardak soğuk sütle yiyin! 




BrownButterChocolateChipCookies3




Hafta kapamadan mascarpone ve çikolatayla brownie yapacağız..Son soğuklara uygun bol kalorili tarifler diyeyim en iyisi :)




Sevgilerimle..


gokche!

4 MALZEMELİ NUTELLALI BROWNİE




4 Ingredients Nutella Brownies







4 malzeme..Tahminim her evde olan veya kolayca ulaşılcak malzemeler..Aniden bastıran çikolata krizine veya misafire birebir..Ekstra çikolatanız varsa ne ala yoksa nutella bize yeter :)


Tarifin aslı 12'li mini muffin kalıplarında pişiyor..Lakin bende bu kalıp olmayınca 6'lı orta boy muffin kalıbını kullandım..Eğer kalıbınız varsa 12'li kalıp şiddetle tavsiyemdir..





4 Ingredients = 6 Nutella Brownies









4 MALZEMELİ NUTELLALI BROWNİE


Tarif  S.S.L. blogundan




1/2 cup nutella


1 large boy yumurta


5 tablespoon un 


1/2 cup iri kıyılmış fındık 






Nutella ve yumurtayı  çırpın.Ardından unu ekleyin ve muffin kalıplarınıza yerleştirdiğiniz muffin kağıtlarına 3/4'ü dolacak şekilde harcınızı doldurun.Tepelerine kıyılmış fındığı serpin. 180 derecede ön ısıtmalı fırında 11-12 dakika pişirin.


İlk çıktıklarına oranla biraz sönme yaşanacaktır bilginize.






moist!







Servisi sıcacık bir bardak kahve yanı,eşlikçiniz en sevdiğiniz kitap ve yerleşiminiz mümkünse bir camın kenarı :)




Bu hafta çok yazacağım diye sayıklıyorum dilerim gerçeğe dökebilirim..




Sevgilerimle..


gokche!

YER FISTIĞI EZMELİ VE ÇİKOLATALI KURABİYE VE TEPSİDE KOLAY ÇİKOLATALI KEK

Abarttım yine müsade olayını..

Bir melodi iki tarif eklesem affediverseniz olmaz mı? :)





PB&C




Tv'de haberler, kar geldi diye çırpınıyorlar..İstanbul hala hangi mevsimi yaşayacağına karar vermiş değil..Ben sanki kar varmışçasına habire arşivin en çikolatalı + tereyağlı tariflerini  kurcalıyorum, çıldırmış gibi kahve içiyorum garip şekilde ısıttığım sütüme eklediğim tarçına (asla ve asla özel ilgim yok bu baharata, nedir derdi anlaşamıyoruz inanın bilmiyorum) bakıyorum..


Sanırım kara ihtiyacım var..


Aralık ayı kar ihtiyacı haricinde beni kart almam gerektiğine inandıran tek ay..Sanki diğer aylardan herhangi birinde atsam tüm büyü bozulacak gibi geliyor..Devamlı arttırdığım listeme bir yenisini ama teee en başa ekliyorum : yeni sene için kart al ! 


Ocak ayının tüm doğum günlerini,yeni yaşımı veya çoğu zaman karı saklamasına rağmen aralık ayını seviyorum..Diğerlerinden ocaktan bile çok seviyorum..


Belkide son kalkan tren misali tüm sene geçirilmiş iyi / kötü her anı bu zamanda düzelteceğim bir düğme var gibi..Sanmıyorum ya, olsun, düşünmek isteyince görmek isteyince öyle oluveriyor..Kartları almam, daha fazla çikolata hediye etmem/yemem sanki son anda mutlu olayımda yeniside mutlu gelsin diye paralananmamda bu yüzden galiba..


Lafı uzatmak istedikçe dağılıyor..Konuşkanlığımı kaleme/klavyeye kaydırmak güzelde konuştuğum zamanki gibi darmadağın olması ve toparlayamaması kötü :)




PB & C cookies





PB&C : peanut butter & chocolate.. Yer fıstığı ezmeli ve çikolatalı kurabiyenin Scharffen Berger hali..Kaynak daha önce türlü tariflerini deneyip yazdığım kitaptan :  Essence of chocolate  


Ben bu sefer yorum yapmayacağım haliyle oldukça iştah açıcı zaten :)




PB&C







YER FISTIĞI EZMELİ VE ÇİKOLATALI KURABİYE


Tarif  Essence of chocolate'tan 




1 cup un 


1/2 teaspoon tuz 


1/2 teaspoon kabartma tozu 


115 gr tereyağ oda ısısında 


1/3 cup şeker


1/2 cup koyu kahverengi şeker 


1 adet large boy yumurta


1/2 cup parçacıklı yer fıstığı ezmesi 


30 gr ( %99 kakao oranlı) bitter çikolata*erimiş halde


170 gr (%62 kakao oranlı)bitter çikolata* iri parçalar halinde 


Dilerseniz iri doğranmış yer fıstıklarıda ekleyebilirsiniz.




*Çikolataların kakao oranı erime hallerinden tutunda, lezzetlerine kadar etkiliyor.Şayet bu oranlarda çikolata elinizin altında yoksa artık büyük marketlerde kolayca bulununan bu oranlara yakın bitter çikolataları kullanabilirsiniz veya kahve dünyasındaki pul/para çikolatalardan faydalanabilirsiniz.




Bir kapta tuz,un ve kabartma tozunu karıştırın.


Bir diğer kapta tereyağ ve şekerleri 1-2 dakika çırpın ardından yer fıstığı ezmesi ve yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.En son erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve karışım homojenize olduğunda mixerinizi durdurun.


Bir kenarda karıştırdığınız unlu karışımı bu ıslak karışıma ekleyin çırpın.Karışım tek görüntü haline geldiğinde çikolata parçalarınıda ekleyin. 


Tepsinize yağlı kağıt veya silpat serin.


Burda diler kitapta belirtilen gibi 4-5 cm aralıklı olarak 3 tablespoonluk toplar halinde tepsinize kurabiyelerinizi(12 adet) yerleştirirsiniz veya diler benim gibi daha ufak 1-1.5 tablespoonluk(~20-25adet) porsiyonlar eklersiniz,zevkinize kalmış.


Ön ısıtmalı 170 derece fırında 20 dakika pişirin.Eğer porsiyonları ufak tutarsanız pişme süresinide kısaltmalısınız dikkat.İlk başta piştiklerinde size yumuşak gelebilirler fakat tezgahta 5-10 dakika kaldığında olması gerektiği gibi kıvamı oturuyor bilginize.


Havasız bir kapta 3-5 gün dayanabiliyorlar.




chocolate sheet cake with walnut




Bu kek gecenin bir vakti tereyağının oda ısısına gelmesi eziyetine katlanamayanlara gelsin,inanılmaz gıcık bir durum..


Harcı hazırla,tepsiye dök o pişedursun bir kenarda çikolata erit..Pişince sıcak kek,erimiş çikolata iri parçalı cevizi buluştur.Nemliliği dehşet derecede.İşte kurtarıcı!






chocolate sheet cake with chocolate( again )







TEPSİDE KOLAY ÇİKOLATALI KEK


Tarif  PW'dan 


2 cup un 


2 cup şeker


4 tablespoon kakao 


1/4 teaspoon tuz


225 gr tereyağ


1 cup kaynar su 


1/2 cup  süt 

2 adet large boy yumurta 


1 teaspoon karbonat


Üzerine : erittiğiniz çikolata,ceviz.




Un,tuz ve şekeri bir kapta karıştırın.


Sos tencerenizde tereyağını eritin ve kakaoyu ekleyin,karıştırın.Ardından kaynar suyu ekleyin 30 saniye kaynatıp altını kapayın.


Bir diğer kapta yumurta,süt ve karbonatı karıştırın.


Unlu karışıma sıcak olan kakaolu karışımı ekleyin iyice karıştıktan sonra sütlü karışımı ekleyip bir tahta kaşıkla homojenize edin.


Orta boy bir dikdörtgen kalıba / tepsiye /borcama harcınızı ekleyin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 20 dakika pişirin.






Şimdiden kartlara başlamalı..


Mutlu hafta sonları :)




Sevgilerimle..


gokche!

HUMMİNGBİRD BAKERY'NİN ÇİKOLATALI MUFFİNLERİ

red and chocolate






Başlığı görünce garipsemiş olabilirsiniz lakin ben çikolataya en çok kırmızıyı yakıştırıyorum..Bu kendimi bildim bileli böyle..


Sonuç? Çikolatanın rengi kırmızı diye sayıklar haldeyim..


Mutfakta sıradan bir gün ama can(lar) çikolatalı 'bişiler' derdinde dolanıp duruyorlar..Her mutfağa giriş çıkış akılda hangi tarif sorusunu beynime vuruyor..Denenmedik ne kaldı yahu derken bu tarif ve Hummingbird Bakery 'nin kitabıyla ile sırıta sırıta mutfağa koşuyorum..


Sonuç? Leziz ötesi,yerken çikolata yemiş gibi olacağım dediğim mini mini kekler..Üstelik deneyen herkesten bu cevabı almış olmak, yazmak için çok güzel sebep oldu..




* Hummingbird Bakery : Londra'da ünlü bir pastane/bakery.






hummingbird bakery chocolate muffins








HUMMİNGBİRD BAKERY'NİN ÇİKOLATALI MUFFİNLERİ




Tarif Hummingbird Bakery Cookbook ' dan..




2 yumurta


1 cup un


1 cup toz şeker


6 tablespoon kakao (Kahve Dünyasından aldığım dark -koyu kakaoyu kullandım)


2 teaspoon kabartma tozu


2/3 cup süt


155 gr eritilmiş tereyağ 


115 gr iri kıyılmış sütlü çikolata ya da bitter çikolata  


Bir çimdik tuz






Üzeri için:


Frambuaz


Nutella


Sprinkle 




sifted






Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Bir başka kapta un,kakao,kabartma tozu ve tuzu karıştırın.Bir diğer kapta süt ve tereyağını karıştırın.


3 karışımı birbirine yavaş yavaş ekleyerek tek kapta birleştirin.Çikolata parçalarınıda ekleyip 12'li muffin kalbınıza her boşluğa 2/3'si dolacak şekilde paylaştırın.Önceden ısttığınız  170 derece fırında 30 dakika pişirin.






chocolate chunk






Tamamen soğuduğunda nutella,frambuaz ve sprinklelarla süsleyin.Elbet ki en güzel muffini kendiniz yemeği unutmayın :)








:)






Haftanın ortasında nasıl bir dilekle yazı bitirilir bilmiyorum..İyisi mi siz kendinize kahve yapın kitaplarınızı alıp serin havanın tadını çıkarın..



Sevgilerimle..


gokche!

TEKRAR MACARON/ MAKARON..

lemon macaron with white chocolate cream cheese filling






Yoksam bir sebebi var :)




16.09.11 : 


Sebep olarak bir şeyler düşündüm bulamadım, aylardır kendi içimde bir koşuşturmadayım durdurak bildin mi derseniz yok hala dört nala koşuyor içimde atlılar..O arada mutfakta bir koşuşturma,denemeler,deneklerin çırpınışları..


Sonuçta bu macaron/makaron gibi bir sürü reçete..






:)








Limonlu makaron, güllü makaron misali aklımdaki makaron listesinin başlarında..Limon kabukları bir gece dışarda bekletmek ki kurusun,yine eski yumurta akları ve sonuçta eteklenme kısmında ayrıca yağlı kağıttan ayrılma kısmında problem yaşatmayan bir reçete..


Daha önce adım adım paylaşılan fotoğraflar işinize yararsa şayet buradalar..


Aynı adımlar birkaç farklı malzeme ve sonuç fotoğraflara yansır :)








foot







LİMONLU MACARON / MAKARON


Tarif Cakejournal'dan


25-35 adet




100 gr toz badem


100 gr yumurta akı*


200 gr pudra şekeri


4 tablespoon toz şeker


1 iri limon kabuğu**


Sarı toz gıda boyası






mix






*100gr yaklaşık 3 large boy yumurta akına tekabül ediyor.Dikkat etmeniz gereken nokta bir-iki gün buzdolabında veya çok sıcak değilse mutfak tezgahında bekletmek ki bu sayede eteklenme ve y.kağıttan sıyrılması konusu sıkıntı olmuyor.


**Rendelediğiniz limon kabuğunu bir gece öncesinde dışarıda bekletip kurumasını sağlayın.


Şu linkteki  yapılışta sadece ;


1-Toz fındık yerine bademi ekleyecek ve rondoda inceltirken limon kabuğunuda katmanız gerekecek.


2-Yumurta akı sertleşmeye başladığında gıda boyasını azar azar ekleyerek dilediğiniz tonu tutturmaya çalışın yalnız dikkat edin aşırısı tadını bozacaktır ve piştiğinde bir ton daha koyu renk alacağını düşünerek rengi kürdan yardımıyla azar azar katın.


Bu iki madde haricinde her adım aynı şekilde uygulanıyor..






KREM PEYNİRLİ BEYAZ ÇİKOLATALI LİMONLU KREMA 




1 yemek kaşığı krem peynir 


1 yemek kaşığı süt kreması


80 gr beyaz çikolata (milka)


1 limon kabuğu


Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin,bir tarafta krem peynir ve kremayı pürüzsüzleşene kadar çırpın.Oda sıcaklığına getirdiğiniz erittiğiniz çikolatayı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpın.En son limon kabuklarını ekleyin.Başlarda gevşek olan krema buzdolabında 30-45 dakika bekletttiğinizde istediğiniz kıvama gelecektir.






lemon macaron





Tüm bunlardan sonra siz hala makaron yapmayacak mısınız ?? :)






one bite











Sevgilerimle..


gokche!