Bu sıralar bu cümle hep dilimde ''Biraz daha farklılık..''
Etkinlikler için önümde yapıştırıcılar,graponlar,craftlar dilimde yine o cümle..Giyinmeli sözleştiğim vakitte arkadaşımın yanında olmalıyım diyorum dolabımı açtığımda elime geçenleri yatağa fırlatıyorum ama yine o kelimeler! Yatağımın üzerinden suratımda sırf inadına oluşan bir sırıtma haliyle kıyafetlerimi taşıyorum gerisin geriye..
Ve son durak : Mutfaktayım.. Hemen bir şeyler yapmalıyım diyorum ama beynimin bir köşesi beni çıldırtacak şekilde fısıldıyor.Öyle ki acaba sıyırma halleri dedikleri midir bu diyorum ?!?
Evet! Artık rayından çıktım..Kabul ediyorum..Mutfakta çıktı..
Annemin ''Yaktın!'' çığlıkları arasında kahverengileştirilmiş tereyağ(brown butter) mevzusuna giriş yapıldı.Sınırları seviyorsanız ve yakmanın sınırında çalışmayı denemek istiyorsanız başlayalım ;
Bahsedilen mevzu yakmadan çalışmak.Ama nasıl ? Tek püf noktası var rengi kahverengi tonlarına(tahmini 5 dakika sürüyor) ulaştığında hemen soğuk tezgaha almak bu sayede yağınız tavanın sıcaklığıyla yanma basamağına atlamayacak..
Macadamia..Güney Afrika'daki kardeşim dediğim insandan gelen paketten çıkan en kalorili yiyecek :) Şaka bir yana..Avusturalya fındığı kendileri,bizim fındıktan daha yağlı daha tombul daha tatlı..Tariflerde ki en klasik hali bu kurabiye..Sevdik mi ? Çook...
Yalnız az kalması münasebetiyle ilk elimie geçtiğinde ki gibi rahat yedirtemiyorum, kendilerini pecanların yanına aldım ve gözüm gibi bakıyorum :))
Beyaz çikolata aslında kannımca en tehlikeli çikolata..Macadamiadan kalori konusunda açağı kalır yanı yok üstüne birde iyisini bulma çabası var ki bu insanı çıldırtır..Ben bu aldıklarımı pek beğenmedim önerisi olan??
MACADAMİALI BEYAZ ÇİKOLATALI KURABİYE
Tarif JoyTheBaker'dan..
1 yumurta
115 gr tereyağ (asla margarin değil!)
200 gr koyu esmer şeker
30 ml süt
254 gr un
1çay kaşığı karbonat
bir iri çimdik tuz
175 gr iri kıyılmış veya damla beyaz çikolata
80-100 gr iri kıyılmış macadamia fındığı
Tereyağını bir tavaya koyup tahmini 5 dakika kadar eritin resimdeki renge ulaştığında yani kahverengi olduğunda hemen soğuk tezgaha alın,soğumasını bekleyin.
Çırpma kabınızda soğuttuğunuz yağınız ve şekerinizi ekleyin 2 dakika kadar çırpın.Yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip 1'er dakika daha çırpın.Kuru karışımı (tuz karbonat un) bu harca ekleyin diler düşük hızda mixerinizle çırpın diler spatulanızla karışımı yedirin.
En son macadamia ve beyaz çikolatayı ekleyin,yağlı kağıt serili tepsiye 1 tatlı kaşığı dolusu (2 tsp boyutunda bir dondurma kaşığıyla) yerleştirin.180 dereceli ön ısıtmalı fırında 9-11 dakika kadar pişirin.Fırından çıkarıp tel ızgarada soğutun yaklaşık 3-5 dakika sonra yenebilir halde olacaklar :)
Sevgiler...
Gökçe :)