BEYAZ KAPLAMALI PASTA (THE WHİTEOUT CAKE )

the whiteout cake

Şimdi elinizdeki kakaoyu kenara bırakın..Usulca..Yavaş yavaş..

Besbelli ki gram kakao kullanmayacağız..

Ama lezzetten de ödün vermemek gerek..

Evde bir yerde beyaz çikolata vardır..Seveni de vardır muhakkak..

Yok mu? Zorla yedirin bu da bir çözüm :P

Kalorisi yüksek..Keki hafif ama kremasında ki tereyağ miktarından dolayı fırlayan gözlerinize sahip çıkın mesela..Ama gram tereyağ kokusu tadı yok bu da bir şirinlik olmaz mı ? Olmaz biliyorumda hani polyanna olayım diyorum :)

Krema normal kremalara pek benzemiyor doğru.Muhallebimsi bir karışımla daha leziz bir krema elde edilmiş durumda.NY Magnolia Bakery'nin dillere destan kremasıda bu tarz bir tarif içeriyor.Bana oldukça şekerli geldi evdekiler normal dedi bilginize..

BeFunky_VintageColors_2


Yine aynı kitap yine güzel bir tarif..Bu kitaba taktım yok arkadaş benim olmadan olmayacak..

THE WHİTEOUT CAKE / BEYAZ KAPLAMALI PASTA

Tarif Baked

2.5 cup kekun *

3/4 cup un

1 tablespoon kabartma tozu

1 teaspoon karbonat

3/4 teaspoon tuz

110 gr tereyağ oda ısısında yumuşamış

110 gr margarin

1+ 3/4 cup şeker

1 tablespoon vanilya aroması

1 large boy yumurta

1.5 cup buzlu su

3 large boy yumurta akı

1/4 teaspoon krem tartar**


* Kek un konusunda tek bir markam var Sinangil.Eğer aromalı kek unlarından kullanacaksanız fındık aromalısı bu pastaya yakıştı ama limonda eminim güzel olacaktır.

**Krem tartar yumurta aklarının sönmemesini sağlıyor.Aktarlarda bulabilirsiniz.Lakin yoksa aynı miktar tuzda işinizi görür.

BEYAZ ÇİKOLATALI KREMA

180 gr beyaz çikolata (tercihen Milka)

1.5 cup şeker

1/3 cup un

1.5 cup süt

1/3 cup süt kreması

330 gr tereyağ (gözlere dikkat)* küp küp doğranmış oda ısısında

1 teaspoon vanilya aroması

*Ben 200 gr kullandım kremam biraz daha gevşek kaldı.İlk fotoğraftaki sıvandığı yerlerdeki gevşeklik bundan kaynaklanıyor.Örneğin buzdolabından çıkarır çıkarmaz servis ettim sürekli dolapta tuttum.Tabakta servisten 15 dakika sonra yayıldı.Eğer hiç sorun değil derseniz ben gibi 200 gr.da kalın ama yok derseniz belirtileni kullanmanızı söyleyeceğim.


Kekle başlayalım : 

Yumurta aklarını krem tartar veya yerine tuzla kabı ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde çırpın.

Kuru malzemeleri (un,kabartma tozu,karbonat,tuz) eleyerek bir kapta karıştırın.

Diğer bir kapta tereyağ ve margarini 3-4 dakika krema olana kadar çırpın.Şeker ve vanilyayı ekleyip 3 dakika daha çırpın.Yumurtayıda ekleyip çırptıktan sonra kuru malzemeleri ve soğuk suyu(buzları değil) parti parti ekleyerek homojenize bir karışım elde edin.

En son yumurta aklarını bu karışıma yavaşça ekleyip merkezden dışa doğru karıştırarak karışıma yedirin.

3 tane 20 cmlik kalıbı yağlayıp unlayın veya yağlı kağıt serin.Harcı paylaştırın.Ön ısıtmalı 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin (20.dakikadan sonra fırın kapağını açmadan kontrol ederek) Fırından aldıktan sonra en az 20 dakika soğumasını bekleyip hatta bir gün bekleyip kalıplarından çıkarın.

Kremayla devam edelim :

Beyaz çikolatayı benmari usülü eritin.

Sos tencerenizde un,şeker,krema ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamana gelene kadar karıştırın yaklaşık 20 dakika.Ardından mixerle çırparak soğutun.Ilıklaşınca tereyağını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.Bu aşamda köpük köpük yumuşak bir krema olacak.

En son erittiğiniz beyaz çikolata ve vanilyayı ekleyip çırpın.Homojenize olduğunda soğutmak için birkaç dakika buzdolabına koyun.Bu aşamada kontrol etmeniz gerekecek ne çok soğuk ne de çok gevşek olacak.

Birleştirelim :

Keklerden birini servis tabağına aktarın kremanızdan yaklaşık 1 cup kadar dökün diğer katlarınıda bu şekilde yerleştirip buzdolabında bu halde soğutun.15 dakika sonra çıkarıp dış yüzeyini sıvayın ardından süsleme için ne kullanacaksanız (ben beyaz sprinkle ve beyaz çikolata kullandım) serpip buzdolabında yine bir 15 dakika bekletin.

Servis anına kadar buzdolabında kadar bekletin.Servis için eğer tereyağ miktarını tarife göre kullandıysanız 2 saat benim gibi kullandıysanız direk dilimleyin.

Dilimlerken bir kolaylık kaynar su dolu kaba bıçağınızı batırın ve silip hemen uygulayın.Mükemmel dilimler karşınızda :)

gift.

Yeni sene kapsamında gelen macaronlar ve geçen haftalarda gelen çay için firmalara bir teşekkürde burdan edelim :) 


"Bir şey" konusunda hala kararsızım diğer post salata olsun belki yanına çikolatalı "bir şey" olur :)


Sevgilerimle..

gokche!