ÇİKOLATALI PİRİNÇ PATLAĞI VE ÇİKOLATALI MASCARPONE'LU BROWNİE
Söz verdiğime bir ekledim..Bence bunca süre sustuktan sonra çifter hatta beşer beşer gitmek az bile :)
ÇİKOLATALI PİRİNÇ PATLAĞI
Tarif Martha S.'dan
75 gr tereyağ
300 gr marshmallow
1/4 cup kakao
6 cup kakaolu pirinç patlağı
60-80 gr bitter çikalata (benmari üsulu eritilmiş)
İri kıyılmış fındık
Küçük boy kare borcama veya 20-22 cm'lik kare kalıba yağlı kağıt serin.
Bir tencerede tereyağ,kakao ve marshmallowu eritin.Bu eritme işlemi 5-6 dakika sürecektir kısık ısıda tutun aksi taktirde kakao yanabiliyor.Tavsiyem kullanacağınız spatula veya kaşığa tereyağ sürmeniz bu sayede yapışmayacak çalışmanız kolay olacaktır.Eridiğinde ocaktan alın,ardından pirinç patlaklarını ekleyip iyice karıştırıp kalıba yayın.Çok sıcak olacaktır elinizi değilde sürekli tereyağ sürülmüş spatula veya kaşığınızı kullanın.Oda ısısında soğuyup katılaşınca dilimleyip benmari usülü erittiğiniz çikolataya batırıp kırılmış fındıkları serpip oda sıcaklığında çikolatanın donmasını bekleyin.
Sert bir dokusu var mümkünse dişine güvenene servis edin. :P
Brownie diyip geçtiğiniz şey bu tarifte evrim geçiriyor.Mascarpone ve tereyağ birleşince sünger dokusu tadıyor hissi veren bir reçete..Kalorisi yüksek..Üstü kıtır içi oldukça nemli..
İlk yediğimde anlayamadım diye ikinci dilime el atıp yoldan falan çıkarıyor dikkat edin :)
ÇİKOLATALI MASCARPONE'LU BROWNİE
Tariflerine bayıldığım orjinalliğine aşık olduğum N.S.H.P.'dan
225 gr tereyağ
120 gr bitter çikolata
1+1/4 cup şeker
1/2 cup kakao
1/2 cup mascarpone
3 large boy yumurta
1/2 cup un
1/4 teaspoon tuz
Tereyağını eritin ardından çikolatayı ekleyip kaynamasına müsade etmeden tüm karışımı eritip bir kenara alın.İçerisine kakao,şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Diğer bir kapta yumurta ve mascarpone'u çırpın homojenize olduğunda tereyağlı-çikolatalı karışımı ekleyin.En son unu ekleyip 20-22 cm'lik kare kalıbınıza yağlı kağıt serdiğiniz kalıba boşaltın.(Küçük boy kare borcam kullandım dilimler yüksek oldu bu yüzden.)Ön ısıtmalı 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Sevgiler..Saygılar..
Güzel bir pazartesiye uyanıp hafta içi güzel haberle dönmek dileğiyle! :)
gokche!