İKİ MALZEMELİ ÇİKOLATALI KEK




İki malzeme olunca haliyle şekersiz, unsuz ve yağsız bir kekle karşı karşıyayız :)

Bol bol çikolata ve 4 adet yumurta ile görünüşü brownie dokusu yoğun bir kek. Çok kolay ve pratik. Az öz ama biraz serpilmiş pudra şekeri ve taze meyve veya dondurma ile harika bir seçenek.







İKİ MALZEMELİ ÇİKOLATALI KEK


255 gr bitter çikolata (%60 kakao oranınI geçmeyen çikolata kullanın)

4 large yumurta


Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları kuru temiz bir kaba alın ve asla içine sarı karıştırmayın. Çırparak kar kıvamına getirin, kabı ters cevirdiğinizde dökülmemeli

Çikolatayı benmari usülü eritin ve ılındıktan sonra yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Amaç sarıları karıştırmak kek usülü cırpmak değil 1 dakikayı geçirmeyin. Bu harca spatula yardımıyla akları yedirin. 20x27 dikdörtgen bir kalıp veya 22 cmlik yuvarlak bir kalıba harcı aktarın. 

Ön ısıtmalı 170 derece fırında 20-30 dakika pişirin. 20 dakika sonrası kontrollü olun.