TAHİNLİ ÇITIR RULO

Annemin klasik tarifi o iki yufka ile yapardı ve yağ kullanmazdı biz çocukken :)
Lakin artık baklavalık yufka var :) iki şekilde de yazdım..









TAHİNLİ ÇITIR RULO

Baklavalık yufka ile : 

12 adet baklavalık yufka

320 gr tahin (1 su bardağı)

85 gr şeker (1/2 su bardağı )

100 ml sıvıyağ (1/2 su bardağı)

100 gr iri kıyılmış ceviz (1 su bardağı kadar)


Tahin,şeker ve sıvıyağı karıştırın. 3 adet yufkayı kenara alın. 1. yufkanın üstüne bu karışımdan birkaş kaşık gezdirin ardından 2.yufkayı serin yine karışımı gezdirip 3. yufkayı üzerine serin karışımdan sürüp cevizi serpin ve uzun tarafından sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizip ön ısıtmalı 180 derece fırında kızarana kadar pişirin,hızlı pişer başından ayrılmayın.



Hazır yufka ile :

2 adet yufka

320 gr tahin (1 su bardağı)

85 gr şeker (1/2 su bardağı )

100 gr iri kıyılmış ceviz (1 su bardağı kadar)


Bu şekilde yağ kullanmıyoruz.

Harcı hazırlayın yufkayı serip yarısını bu yufkanın üzerine sürün ardından diğer yufkayı serin ve karışımın kalanını üzerine sürüp cevizi serpin. Kendinize dogru duran taraftan karşıya doğru hafif sıkı sarın.İki parmak kalınlığında kesip ön ısıtmalı  180 derece fırında kızarana kadar pişirin,hızlı pişer başından ayrılmayın.


Servis önerisi bol pudra şekeri :)










Sevgilerimle...

Gökçe :)