ZEYTİNYAĞLI,ANTEP FISTIKLI VE ÇİKOLATALI KURABİYE




Zeytinyağı denilince herkes bir duruyor. Kokar,dokusu olmaz, hamur toparlanmaz vs vs vs Alakası yok halbüki :) sakızımsı dokuyu verip besleyici özellikte olması benim için süper bir avantaj.

Birde o tereyağını oda sıcaklığına getir,krema halinde çırp kısımları atlanıyor ya,heh işte duble bonus!

Antep fıstığınız yoksa çeşitlendirebilirsiniz ama çikolatadan vazgeçmeyin. Dışı kıtır içi yumuşak bu kurabiyelerden çikolata fışkırması çok keyfli!


ZEYTİNYAĞLI,ANTEP FISTIKLI VE ÇİKOLATALI KURABİYE



140 gr un( 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

80 ml zeytinyağ (8 yemek kaşığı)

120 gr esmer şeker ( 1 su bardağı)

1 large yumurta

50 gr ince kıyılmış antep fıstığı(İçine) ( 1/2 su bardağı)

50 gr iri kıyılmış antep fıstığı (dışına) (1/2 su bardağı)

2 gr kabartma tozu (1/2 çay kaşığı)

1 gr karbonat (1/4 çay kaşığı)

Bir iri çimdik tuz

80 gr iri kıyılmış bitter çikolata


Bir kapta un,kabartma tozu,karbonat,tuz,ince kıyılmış a.fıstığını karıştırın. 

Başka kapta önce zeytinyağ,şekeri çırpın ardından yumurtayı ekleyin. Kremamsı ve parlak bir karışım olacak. Unlu karışımı bu karışıma ekleyin ve iri kıydığınız çikolataları ekleyin, çok çırpmayın zira yumuşak bir kıvamda olacak sorun yok,45 dakika buzdolabında beklemeye alın.

Buzdolabından çıkarıp bir yemek kaşığı tepeleme harçtan alın,yuvarlayıp iri kıyılan dışına ayırdığınız a.fıstığına bulayıp tepsiye alın.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin,çıktığında yumuşak olacaklar bir kenarda soğumasını bekleyin sertleşecekler.



Sevgilerimle..

Gökçe :)