Bu arkadaş bizim evin favorisi. Ağır misafire olduğu kadar kendimize bir kaçamak içinde bol bol kullanıyoruz kendisini :)
ÇİKOLATALI VE KREMALI SÜTLÜ TATLI
Sütlü kat :
1 litre süt ( 5 su bardağı)
170 gr şeker(1 su bardağı)
1 yumurta
35 gr un (3 yemek kaşığı)
25 gr nişasta(3 yemek kaşığı)
200 ml süt kreması
Çikolatalı kat :
200 ml krema
100 gr bitter çikolata
Üzerine fındık pralin veya taze meyve
Sütlü katman için krema hariç herşeyi bir sos tenceresinde karıştırıp pişirin ve bir kenarda soğutun. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpın. 6 adet kase veya bardağa boşaltın.
Bir başka kapta kremayı ısıtın ve iri kıydıgınız cikolatayı içine atıp iyice erimesini sağlayın. Ilındıktan sonra muhallebiyi döktüüğünüz bardakların üzerine bu karışımı pay edin.
Önce oda ısısında ardından buzdolabında bekletin serviste fındıklı pralin ile sunumu ağırlaştırabilirsiniz.