ÇİKOLATALI VE KAHVE MUHALLEBİLİ ISLAK KEK

 





ÇİKOLATALI VE KAHVE MUHALLEBİLİ ISLAK KEK


Kek için :


4 yumurta

255 gr şeker (1+1/2 su bardağı)

100 ml sıvı yağ(1/2 su bardağı)

100 ml su (1/2 su bardağı)

40 gr bitter cikolata benmaride eritilmiş

220 gr un (2 su bardağı)

25 gr kakao (3 yemek kaşığı)

20 gr kabartma tozu (2 paket)


Kek ıslatmak için :

400 ml süt (2 su bardağı)

10 gr hızlı çözülebilir kahve (2 yemek kaşığı )

25 gr şeker ( 2 yemek kaşığı)


Kahveli muhallebi : 

600 ml süt ( 3 su bardağı)

20 gr un (2 yemek kaşığı)

16 gr nişasta (2 yemek kaşığı)

60 gr şeker (5 yemek kaşığı )

10 gr hızlı çözülebilir kahve (2 yemek kaşığı) 

1 poşet krem şanti + 200 ml süt (1 su bardağı )


Süsleme için:

40 gr bitter çikolata rendelenmiş veya ince kıyılmış halde


Önce krema ile başlayıp kenarda soğutacağız. Krema için krem şanti ve ilave süt haricindeki herşeyi bir sos tenceresinde karıştırın. Muhallebi kıvamını alana kadar pişirip bir kenarda soğutun. 

Bir başka kapta keki ıslatacağımız malzemeleri, kahve şeker ve suyu karıştırıp bekletin. Bu sayede şeker erimiş olacak ısıtıp pişirme işlemine gerek kalmayacak.


Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın sonra sırasıyla erittiğimiz çikolata,sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. En son un,kakao ve kabartma tozunu harca katıp hafif sıvı kıvamlı bir kek harcı elde edin. İlave un eklemeyin.

Büyük boy dikdörtgen borcama bu harcı döküp 175 derece fırında 20-30 dakika pişirin,hızlı pişiyor dikkatli olun.

Pişen kekin üstünü önce bir bıcak veya kürdan ile delikler açalım,ve çok beklemeden ıslatmak için hazırladığımız kahveli karışımı dökün ve bir kenarda soğuması için bekleyin.

Kek tamamen soğuduktan sonra krem şanti ile onun için hazırladığımız ilave sütü çırpıyoruz. Köpüren şantiyi soğuyan muhallebiye ekleyip çırpıyor ardından soğuyan kekin üzerine yayıp buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.

Servis esnasında kıyılmış veya rendelenmiş bitter cikolata kullanın.