PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK VE HİBİSKUS KREMALI PASTA

Untitled




Havalar soğudukça elimin altında genelde hibiskus çiçeği ve kuşburna çayı beliriyor. Birde havaların soğuması bizim evde bolca doğum gününe tekabül ediyor :) Şöyle ki 5 kişilik ailemin 4 bireyi ben de dahil ocak ayında doğmuşuz! :) Hal böyle olunca ister istemez adeta koşturarak pasta yapıyorum.

İlk doğum günü annemindi ona muslu bir pasta yaptım çünkü kremalılardan hazetmiyor. İkinci doğum günü kız kardeşimindi. Hasta oluşu eline tutuşturduğum hibiskus çayı kremaya ekleme yapma kısmında fikir olunca haliyle bol c vitaminli bir pasta oluştu. Portakallı çikolatalı kek araya serpiştirilmiş frambuaz ve hibiskuslu krema.. Birleşimi tatlı ekşi kombinasyonunu sevenler için mükemmel oldu. Kekin dokusu diğer yaptıklarıma göre bir tık daha yoğun. Krema ise aromasını hissettirdi ve gıda boyasız bu renge ulaşmak tarifini ise kendin oluşturmak cidden çok eğlenceli..





Untitled




PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK VE HİBİSKUS KREMALI PASTA

Tarif Hummingbird

Kek için :

245 gr un ( 2 su bardağı + 2.5 yemek kaşığı)

400 gr şeker ( 2 su bardağı + 5 yemek kaşığı)

1 iri portakalın kabuğu

75 gr kakao ( 1 su bardağı + 1 tatlı kaşığı)

14 gr  karbonat ( 1.5 tatı kaşığı)

5 gr kabartma tozu ( yarım paket)

250 ml  yoğurt (1 + 1/4 su bardağı )

125 ml sıvı yağ (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

2 large yumurta

250 ml sıcak kahve(1 + 1/4 su bardağı )

Hibiskus kreması :

200 gr tereyağ oda ısısında

55 gr un ( 1/2 su bardağı)

250 ml süt (1 + 1/4 su bardağı )

200 gr şeker( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

10 gr kurutulmuş hibiskus

60 ml kaynar su (1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

Süsleme için :

Bir kaç kaşık  böğürtlen reçeli veya 1 paket hazır böğürtlenli sos

Beze ve sprinkle




Önce portakal kabuğu ile şeker ile ovun ve 5 dakika kadar bir kenarda bekletin. Ardından kuru malzemeleri bir tarafta ıslak malzemeleri kahve hariç bir tarafta karıştırın.

Kuru malzemelerin üzerine ıslak malzemeleri ekleyerek çırpmaya başlayın bu aşamada ara ara kahveyi ekleyerek kek harcınızı hazırlayın.

2 adet 18 cmlik 1 adet 22 cmlik kek kalıbını (eğer 2 katlı bir pasta yapmak istemiyorsanız 22cmlik kek kalıbı yerine 18cmlik kek kalıbı hazırlayıp 3 kek patı hazırlayabilirsiniz.) hazırlayıp kek harcınızdan 500 ml kadar 22 cmlik kalıba alıp geri kalanı diğer kek kalıplarınıza bölün.

Ben kek patı kalın bir pasta istediğim için iki kalıba pay edip diğer 22 cmlik kekten başka bir pasta oluşturdum.180 derece ön ısıtmalı fırında 25-35 dakika kadar pişirin.

Kekleriniz soğurken kremayı hazırlayın.

Hibiskus ve kaynar suyu bir kasede birleştirin ve hem renk hem aromasını salıp iyice soğuması için en az 40 dakka bekleyin. Ardından hibiskusu içinden çıkarın ve aromalı suyun iyice soğuduğundan emin olun.

Krema için süt ve unu bir ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ardından tamamen soğuması için tezgaha alın, şeker ve oda ısısında tereyağını çırpın. Şeker çoğunlukla eridğinde muhallebinizi yavaş yavaş ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpın ardından yavaş yavaş hibiskuslu suyunuzu ekleyin. Kremanızı 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Servis tabağınıza kek patlarınızdan birini alın ve 250 ml kadar araya kremanızdan sürün. Ben bu aşamada kremanın üzerine frambuaz serptim. Portakalda oldukça iyi bir fikir olabilirdi. Diğer kek patını üzerine kapatıp kremanızla sıvayın.

Süslemede bezeler sprinkle ve renkli şekerler işe yarayacaktır. Önce böğürtlen reçelini dökün ardından diğer malzemeler ile süsleyin.





Untitled





Ve bu hafta gelicek olan diğer bir pastadan sonra yapmam gereken 2 pasta daha var. Bu ay postlar pastalardan oluşacak sayın okuyucu! :)



Sevgilerimle...

Gökçe :)