Uyarı 1 : Keki sünger gibi olmalı. Bul Gökçe.Rusyanın Biskviti diye geçen bir reçete,sünger kekin soğuk ülke versiyonu.Hmm mantıklı uygula.
Uyarı 2 : Yumurta hassasiyeti var.Koku zerre miktar hissedilmemeli.O zaman basit bir şurup.Limon ve biberiye. Yap Gökçe.
Uyarı 3: Krema.Krem şantiden uzak dur. Bitter veya beyaz çikolata sever. Beyaz çikolata ile kaplama yapalım farklılık olsun. Ara için çilek sosu ve çırpılmış süt kreması kafi. Çırp Gökçe.
Uyarıları ayrı ayrı gerçekleştirdiysen pastayı birleştir Gökçe.
LİMON, BİBERİYE VE ÇİLEKLİ BEYAZ ÇİKOLATA KREMALI PASTA
Tarif Vikalinka
Kek için :
5 large yumurta
200 gr şeker ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
140 gr un ( 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)
1 vanilya çubuğunun havyarı
Ara kreması :
125 ml süt kreması (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
1 minik paket krema sertleştirici veya 3-4 kaşık krem şanti
5-6 iri çilek ve bir kaç kaşık şeker
Kreması :
160 gr beyaz çikolata
125 ml krema(1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
55 gr tereyağ oda ısısında
Şurup :
1 kısa dal biberiye
1/4 limonun kabuğu
100 ml su (1/2 su bardağı )
12 gr şeker (1 yemek kaşığı)
Önce keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. Ardından unu eleyerek ekleyip bir spatula yardımıyla merkezden dışa daireler çizerek unu harca yedirin. Karışıma kabartma tozu vs bir şey eklenmeyeceği için yumurta köpüğünü söndürmemeye çalışın. Hazırladığınız 3 adet 18-20 cmlik kalıba bu harcı paylaştırın ve 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
Ara krema için süt kreması ile krema sertleştirici veya 3-4 kaşık krem şantiyi çırpın. Çilekleri bir kaç kaşık şeker ile ezip 5-10 dakika kadar kaynatın ne marmelat ne sos olacak dikkat edin.Bunları buzdolabına kaldırın.
Kaplama kreması için kremayı kaynatmadan ısıtın çikolataları bir kaba parçalayıp kremayı üzerine ekleyin iyice eriyene kadar karıştırın, bir kenarda soğutun ve ardından çırpmaya başlayın. Tereyağları üzerine yavaş yavaş ekleyin.Köpük köpük olana dek çırpın. Arada gevşediğini hissederseniz buzdolabına koyup bir miktar soğutun tekrar çırpın.
Krema pastayı kaplamak için yeterli ama biraz kalın olsun derseniz bu malzemeleri iki katına çıkarıp kullanabilirsiniz.
Keklerden birini servis tabağına alın ve şurubun 1/3'i ile ıslatın ve ara kremanın yarısını merkezi az olacak şekilde yayın ve çilek marmeladının yarsını ortasına yerleştirin. Ardından diğer kek patları için aynısını yapın ve bu aşamada buzdolabına kaldırın.
Yaklaşık 45 dakika 1 saat bekleyen pastanızı beyaz çikolatalı kremanızla sıvayın.Tekrar buzdolabına kaldırın ve servis edene kadar bekletin.
Sırada kendi doğum günüm var.. Aklımda trilyon fikir ile kararsızlıktan sanırım sade bir keke razı olacağım :)
Sevgilerimle..
gokche!