BİTTER ÇİKOLATALI MOUSSE PASTA (JELATİNSİZ VE YUMURTASIZ MOUSSE)

Untitled



Anneye pasta yapma meselesi çok geriyor beni. Ne kadar mükemmel yaparsan yap az kalıyor hele benim annem gibi kuvvetli bir damağı varsa iki kat stres..

Öyle bol kremalı veya şeker hamurlu pastalara bakmaz bile. Hemşire olduğu için dikkat ederken herşeye, önüne bir pasta çıkarmak hele hele ucuz veya uyduruk malzemelerle çalışmak inanılmaz zor! Dışarıda tatlı yenecekse hafif bir sütlü tatlı ya da mousse pasta.. 

Mousse ama öyle çiğ yumurtalı değil krema ağırlıklı değil yoğun bitter çikolata ile çalışılmış vs vs vs

Kısacası anneye pasta yapmak zorsa hemşire bir anneye pasta yapmak iki misli zor arkadaş! :)

Ama tabi ki kız kardeşimin pasta kekinden yedikten sonra annem "Kek güzelmiş." diyince bana sadece mousse üzerine yoğunlaşıp daha hafif ve daha bitter ağırlıklı nasıl yaparımı deşmek kaldı.O ara tamamen bambaşka bir sebepten oturduğum laptop başında bu tarife rastladım. Keskinliği kakaoyla arttırıp köpüğümsü dokuyu en kolay yoldan sağlamıştı.Harika bir dokusu vardı ağır değildi mis gibi bitter tadında altta ki kek ile uyumlu enfes bir pasta oldu!

Anladınız siz ne derece iyi olduğunu..




Untitled




BİTTER ÇİKOLATALI MOUSSE PASTA

Tarif GF

Kek için :

Bir önce ki postta ki 22cmlik kekin yüzeyini traşladım ve taban yaptım. Dilediğiniz bir kek tarifi veya önce ki posttaki tarifi yarı ölçüde yapıp bir adet 22 cmlik kalıpta pişirin ve keki ikiye bölün birini sade yiyin diğerini pastaya kullanın, karar sizin.

Mousse için :

25 gr kakao  (4 yemek kaşığı)

125 ml kaynar su (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

300 gr iyi kalite bitter çikolata

55 gr tereyağ 

500 ml süt kreması (2.5 su bardağı)

40 gr pudra şekeri ( 4 yemek kaşığı)




Untitled




Kaynar su ile kakaoyu bir kasede karıştırın. Kakao tamamen erisin ve oda ısısına gelmesi için bir kenara alın. O arada bitter çikolatayı ve tereyağını benmaride eritin.

Eriyen çikolatanıza oda ısısına gelen kakaolu karışımı ekleyip yavaş yavaş karıştırın oda ısısına gelmesi için bir kenarda bekletin.

Diğer yanda süt kreması  ve pudra şekerini köpük köpük olana dek çırpın. Oda ısısına gelen çikolatayı azar azar ekleyip yaklaşık 2 dakika kadar çırpın. 

Keki ayarlanabilir bir çembere alın ve çemberin kenar kilidini sabitleyin ardından üzerine kremayı döküp yüzeyini düzleyin ve buzdolabında en az 4 saat bekletin. Mümkünse ertesi günü daha leziz olacaktır.

Serviste kaynar suya daldırdığınız bıçağı kurulayıp çemberden pastanın kenarlarını öyle ayırın ve dilimlemede aynı yöntemle bıçağı hazır hale getirip kesin. Bol bol frenk üzümü kullanın bitter çikolatayla iyi kombinlenecektir :)
Untitled


Haftaya minik kekler serpiştirip pastalara öyle devam etmek istiyorum sayın okuyucu zira arada basit şeyler yapmakta lazım :)



Sevgilerimle..

gokche!