KARAMELLİ VE BADEMLİ PUDİNG VE ALİCE' İN ÇİKOLATALI PUDİNGİ

Evde fazla süt olduğunda sütlü neler denenebilir diye sürekli beynim karıncalanıyor. Kek pasta vs değil şöyle bir kup üstünde dondurmayla servis edilmiş tatlılardan bahsediyorum.

Belki yoğun çikolatalı belki karamelli.. Hani şu evde erkenden bitenlerden.. Yerken bir tane daha yesem mi diye düşündürtenlerden.. En azından bizde böyle oluyor  :)

Artık hangisi damak tadınıza göreyse..



Untitled


Bademle karameli bir arada sevenler derneği. Yaklaşın :) Eğer ek aroma seviyorsanız damla sakızı veya portakal kabuğu ile de oldukça lezzetli oluyor.


KARAMELLİ VE BADEMLİ PUDİNG

Puding :

1 lt süt 

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

1/2  su bardağı toz badem

1 yemek kaşığı tereyağ 

Üzeri için :

1/2 su bardağı kavrulmuş badem

100 ml krema

1/2 su bardağı şeker

Soğuk süte şeker,un ve nişastayı katıp ocağa koymadan önce karıştırın. Ardından 10-15 dakika fokurdayana kadar kıvam alana kadar pişirin. En son badem ve tereyağını ekleyip mikserle 10 dakika kadar çırpın ve servis kaplarınıza paylaştırın.

Karameli için şekeri rengi dönene kadar karıştırıp eritin. Karamel tonlarına geldiğinde kremayı yavaş yavaş ekleyip son bir kez karıştırın ve soğuyan muhallebinin üzerine yayın.En son bademleri serpin.



Untitled


Alice Medrich alanında başarılı yazarlardan biri. Kitapları derya deniz. Bunların içinden en basit tarifi seçtin demeden önce başlığın sütlü olduğunu hatırlatırım :) Bu tarif ile yaptığınız puding oldukça yoğun olacak ama üzerine döktüğünüz krema ile bir miktar o yoğunluğu seyrelteceksiniz.


ALİCE' İN ÇİKOLATALI PUDİNGİ 

Tarif Alice Medrich SEDD kitabından

1/3 cup şeker

1/3 cup kakao

2 tbsp mısır nişastası

1 + 3/4 cup süt 

1/4 cup krema 

Bir iri çimdik tuz

115 gr bitter çikolata mümkünse %70 kakao oranlı

Üzeri için ekstra süt kreması


Kakao, mısır nişastası,tuz ve şekeri karıştırın malzeme listenizde ki sütten 3 tbsp süt alıp ile bu karışımı açın. Sos tencerenizde süt ve kremayı ısıtın. Kakaolu karışımı ısıttığınız karışıma ekleyin ve 5 dakika koyulaşana kadar pişirin.  En son çikolatayı ekleyin birkaç dakika daha karıştırın, koyulaşacak. Servis kaplarınıza paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde krema ile servis edin.




Untitled


Haftaya bir gün arayla tatlı başladık inşallah böyle devam eder :)

Sevgilerimle..

gokche!