KAHVERENGİ TEREYAĞ,ÇİKOLATA VE ŞEFTALİLİ "WATERCOLOR" PASTA

Untitled



Kahverengi tereyağ mevzuna çok zaman önce girmiş hatta kendisini Marlon B.'ya benzetme seviyesine çıkarmıştım :) Adım adım fotoğraflarını linke eklemiş ve peşi sıra kurabiye tarifi paylaşmıştım.

Şimdi sıra şöyle yüksek katlı bir kekte. Kekin dokusu ve kokusu harika! Çikolata ve tereyağın o yanığımsı tadı zaten çok uyumlu. Arayada şöyle mevsim meyvesi koyayım diye son kalan şeftalileri değerlendirmiştim. Malum şuan yok bunun yerine evde şeftaliyi çok çok az şekerle püre yapmış tazesini bulamazsam diye stoklamıştım bu tarz bir şeyler evinizde mevcutsa ara katmana (marmelat reçel tarzı çok yoğun şekerli tatlar ara katmanda ağırlık yapabilir) ekleyebilirsiniz. Yoksa büyük marketlerde konserveleri mevcut.

Watercolor tekniğine gelirsek.. Resimle ilgisi olan arkadaşlar bilir. Direk suluboya demeye gönlüm razı değil açıkçası, nedeni şu videoda saklı :) Bu tekniğin pastalarda ki uygulanmış hallerini görünce açıkçası bayıldım! Çünkü kasılmadan araya renk serpiştirilerek sıvama tekniği bir ombre tekniği kadar kolay.Bundan sonra ki bir kaç pastada daha kullanır mıyım, sanırım evet :)

Tek sorun şu : hediye gittiği için iç dokusu fotoğraflanamadı bu seferlik idare ediniz :))



Untitled




KAHVERENGİ TEREYAĞ,ÇİKOLATA VE ŞEFTALİLİ "WATERCOLOR" PASTA

Tarif CMC

Kek için :

300 gr tereyağ 

350 gr un 

15 gr kabartma tozu(1.5 paket)

bir iri çimdik tuz

250 ml süt ( 1 + 1/4 su bardağı)

300 gr şeker ( 1.5 su bardağı + 4 yemek kaşığı)

4 large yumurta

150 gr iri kıyılmış çikolata parçaları

Krema ve arası için :

400 ml soğuk süt kreması  (2 su bardağı)

2 poşet krem şanti

1 iri şeftali


Tereyağını kahverengi forma getirin ardından buzdolabında yumuşak ama tamamen sertleşmemiş kıvama gelene kadar bekletin.

Kuru malzemeleri (çikolata hariç) bir kenarda karıştırın. Buzdolabından aldığınız tereyağını şekerle 5 dakika çırpın.Ardından teker teker yumurtaları ekleyin. Unlu kuru karışım ve sütü sırayla karışımınıza ekleyerek homojenize bir karışım yapın. En son çikolataları ekleyip 15-18 cmlik hazırladığınız 3 kalıba harcınızı pay edin.Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. 

Şeftaliyi kabuksuz halde minik minik doğrayın. O sırada soğuk süt kreması ve krem şantiyi yüksek devirde çırpın.Yaklaşık 1 cup kadar bu karışımdan alıp şeftali tonlarında gıda boyası ekleyip karıştırın.

Servis tabağınıza soğuyan keklerinizden birini koyup kremanızla bir miktar sıvayın ardından şeftalilerin yarısını tam ortasına kenarlardan bir parmak boşluk olacak şekilde yayın. Tekrar diğer kek patını üstüne kapayıp krema ve şeftaliyi yayın.En son kremayla sıvayın.

Boya kattığınız kremadan birer yemek kaşığı kadar pastanın yanlarına rastgele sürün.En son pasta sıvama aparatınızla birkaç kez yanları sıvayın. Renk tonu fotoğraftaki gibi dağılmalı. Konuyla ilgili sıvama şeklini anlatan en güzel video şurada.




Bana çok kolay ve eğlenceli geldi umarım gözünüzü korkutmamışımdır :)

Mutlu haftalar! 

Sevgilerimle..

gokche!