24.GÜN : BAYRAM HAZIRLIKLARI VOL.2







Bayrama adım adım ilerlerken belkide yaşayabileceğimiz en iyi gecemiz bu gece..Mübarekliği bir taraftan kutsallığı diğer yandan dua bekleyen Pakistan ve Rize'deki sel madurları ayrı bir yandan derin bir şükür gerektiriyor..

İki gündür aralıksız neler yapabilirim düşüncesiyle kıvranıyorum ne yaparımda ulaşırım oralar? Beni tanımazken bileziklerini sıyırıp sadece din kardeşlerini düşünen insanlara neler yapabilirim?

Tüm bunlar arasında bir elimde oklava, poşette corn flakes çat çat sesleriyle parçalıyorum gevrekleri..Hala bir fikir yok aklımda neler yapılabilir karşısında..Ama o arada mutfakta kardeşlerin "Ev yapımı crunch" çığlıklarıyla seviniyorlar..

Hayat garip birden fazla duyguyu biranda yaşatabiliyor bana..




gold flakes





ÇİKOLATALI ÇITIR

Tarif Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri kitabından..

10 adet için ;


90 gr çikolata{sütlü veya bitter}

90 gr sade corn flakes

Etrafı için pudra şekeri







Corn flakesi bir oklava yardımıyla minik parçalara bölün..Toz hale değil sadece minik parçalara..Bir tepsiye yağlı kağıt serin..Diğer tarafta böldüğünüz çikolataları benmari usülü eritin..Çikolatayı tezgaha alıp corn flakesleri üstüne ekleyin..Corn flakeslerin tüm yüzeyleri karıştırma esnasında çikolataya bulanmalı..



chocolate meet





Yağlı kağıt üzerinde 6-6.5 cmlik bir yuvarlak kalıba birer yemek kaşığı ekleyip kaşığın ters yüzüyle sadece şekil alması amaçlı bastırın..Sonrasında yavaşça kalıbı çıkarın..
Bu aşamada farklılık olması açısından daha küçük boy ve şekilleri kullanmak mümkün..Örneğin : kare yapılabilir ve benim deneyeceğim üzere minik minik yapıp paketlenebilir..



square chocolate crunch




Ardından buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1-2 saat soğutun..Soğuduktan sonra birkaç kaşık pudra şekerini bir tabağa koyun çikolataların dışını pudra şekerine bulayın...Ta tam paketleyeme hazırlar :)

**Corn flakesin çıtılıklarını çikolatadan dolayı kaybetme ihtimalleri sorulmuş..Böyle bir durum yaşanmıyor ertesi günede tazeliklerini koruyorlar..Çikolata burda bir nevi tutucu-yapıştırıcı görev üstleniyor..Eğer gevrek tavsiye edilecekse ballı gevrek yani corn flakes tavsiye ederim..



circle chocolate crunch



Günler hala karışık ama yarın çift tarif denemesi olacağına göre toparlayacağız gibi..Belki..


Vol.3 : Herşey çocuklar için..


Sevgilerimle..


gokche!