ZENCEFİLLİ KURABİYE



BÜYÜKANNENİN ZENCEFİLLİ KURABİYESİ / ESKİ USÜL ZENCEFİLLİ KURABİYE


Amerikan kurabiyeleri diyip işin içinden sıyrılmak yok :) Zencefil tarçın pekmez ve üstüne serpilmiş parlayan şeker ile büyükannelerin yapacağı kolaylıkta ve o lezzette bir kurabiye :) Noelde ki favoriler arasında ama ben bu serin günlerde de kahveye koşarak geleceğini umuyorum bu parıldakların:):)


60 adet

2,5 su bardağı sade tam bugday unu

1 tatlı kasıgı karbonat

1/4 tatlı kasıgı tarcın,karanfil

1,5 tatlı kasıgı zencefil

115 gr tereyag

1 yumurta

1+3/4 su bardagı toz seker

4 yemek kasıgı pekmez

1 tatlı kasıgı taze limon suyu





grandmothers ginger cookie2







şekerin 2/3si ile tereyagını krema kıvamına gelene dek cırpın

un baharatlar ve karbonatı bir kenarda eleyin

ardından krema kıvamındaki harcınıza yumurta pekmez ve limon suyunu ekleyin

unlu karısımıda ekleyip 3 adet yaglı kagıt serili tepsinize 2 cm capında yaptıgınız topları kalan toz şekere bulayıp 5 cm aralıklarla dizin

ön ısıtmalı fırında 160 derede 12 dakika pişirin vakit yetmezse biraz daha bekletebilirsiniz önemli olan üst tabakanın sertleşmesi dikkat edin


** Bir defada 2 tepsiden fazla koymayın hamur dısarda durdugunda sorun cıkarmayacaktır..









Sevgilerimle..


gokche!