BÜYÜKANNENİN ZENCEFİLLİ KURABİYESİ / ESKİ USÜL ZENCEFİLLİ KURABİYE
Amerikan kurabiyeleri diyip işin içinden sıyrılmak yok :) Zencefil tarçın pekmez ve üstüne serpilmiş parlayan şeker ile büyükannelerin yapacağı kolaylıkta ve o lezzette bir kurabiye :) Noelde ki favoriler arasında ama ben bu serin günlerde de kahveye koşarak geleceğini umuyorum bu parıldakların:):)
60 adet
2,5 su bardağı sade tam bugday unu
1 tatlı kasıgı karbonat
1/4 tatlı kasıgı tarcın,karanfil
1,5 tatlı kasıgı zencefil
115 gr tereyag
1 yumurta
1+3/4 su bardagı toz seker
4 yemek kasıgı pekmez
1 tatlı kasıgı taze limon suyu
şekerin 2/3si ile tereyagını krema kıvamına gelene dek cırpın
un baharatlar ve karbonatı bir kenarda eleyin
ardından krema kıvamındaki harcınıza yumurta pekmez ve limon suyunu ekleyin
unlu karısımıda ekleyip 3 adet yaglı kagıt serili tepsinize 2 cm capında yaptıgınız topları kalan toz şekere bulayıp 5 cm aralıklarla dizin
ön ısıtmalı fırında 160 derede 12 dakika pişirin vakit yetmezse biraz daha bekletebilirsiniz önemli olan üst tabakanın sertleşmesi dikkat edin
** Bir defada 2 tepsiden fazla koymayın hamur dısarda durdugunda sorun cıkarmayacaktır..
Sevgilerimle..
gokche!