DİLİM POĞAÇA
hamur:
250 gr tereyag
4 su bardagı un
1 su bardağı yogurt
1 paket kabartma tozu (bir tavsiye: dr oetker çeşnili kabartma tozunu kullanın:) )
içi:
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
4 orta boy haşlanmış patates
üstüne:
susam çörek otu 1 yumurta sarısı
hamur için tereyag ve yogurdu iyice karıstırın yavas yavas un ve kabartma tozunu dokerek yumusak bir hamur elde edin
iç için haslanmıs patatesle rendelenmiş kasar ve beyaz peyniri karısıtırın dilediğiniz bahartla çeşitlendirin
hamuru ikiye ayırın buyuk boy kare borcamı yaglayıp ustune hamuru yayın harcını eşit dagıtıp kalan hamuru üstüne yayın kapak yapın
en üste yumurta sarısını surup susam ve corek otunu serpin, 180 derecede 30 dakika pişirin
ÇİKOLATALI CEVİZ BÜKLÜMLERİ
450 gr / 4 su bardağı ekmeklik un
2,5ml / 1 cay kasıgı çekilmiş tarcın
50 gr /1/4 su bardağı küp halde dogranmıs tereyag
50gr / 1/4 su bardağı pudra şeker
1 paket cabuk kabaran kuru maya
1 yumurta sarısı
100ml/ 1/2 su bardağı su
60 ml / 4 yemek kasıgı süt
40 gr /3 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyag
45 ml / 3 yemek kasıgı akcaağaç şurubu (opsiyonel)
iç malzeme için :
50 gr / 1/4 su bardagı kahverengi seker
175 gr / 1 su bardagı damla çikolata
75gr / 3/4 su bardağı kıyılmıs ceviz
23-26 cm kelepçeli kalıba yaglı kagıt serin
un tarcın ve küp halde ki tereyagını ekmek kırıntılarını andırana kadar ovun (bir tavsiye: rondoda yapın)
şeker ve mayayı bu karısıma katın, süt su ve yumurtayı ayrı bir yerde biraz cırpın en son karısıma bunuda ekleyin
yumusak bir hamur oldugunda 40x30 cm buyuklugunde açın üzerine eşit olarak eritilmiş tereyag sürün
şekeri çikolatayı ve cevizi sırası ile serpin yuvarlayarak rulo hale getirdiğiniz hamuru 12 eşit parcaya bölün
kalbınıza dizdikten sonra üzerini temiz bir bezle ortup 1-1,5 saat(ki ben max 30 saat beklemişimdir:D) bekletin kabarsın
ardından 220 derece fırında 30-35 dakika pişirin çıkar çıkmaz akçaağaç şurubunu üzerine dökün
Sevgilerimle...
gokche!