Bu tartın tabanı Sofra dergisinden sade pastacı kreması ise La Cuciana Itailana'ya ait..Taban kalın, krema dengeli oldu kremadan 1 su bardağı kadar arttı yaptıgım baska bir pastaya aktarıldı yakında o da Lady Baltimore pastası olarak karısınıza cıkacak efendim :)Çilek için yaklasık yarım kg kullandım ama siz arttırabilirsiniz..Bize bu miktar bile az geldide:)))
Tabanın kalın olusu kalıbınızın buyuklugune gore değişecek, ortası cukur bir kalıb kullanmanız gerekecek..Ayrıca tereyag size cok ve agır olacak gibi gelmesin her yiyen ne kadar hafif die özellikle belirtti..
Sade pastacı kreması ise 1 yumurtalı yapılan bir krema, bol yumurta sarılı olan pastacısı kreması zengin pastacı kreması olarak geçiyor dergide bilesiniz..
ÇİLEKLİ TART
taban:
250 gr tereyag (eritilmiş)
2 yumurta
1 turk kahvesi fincanı süt
1 su bardağı toz seker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
yarım çay kasıgı kabartma tozu
sade pastacı kreması:
500 ml süt/ 2,5 su bardağı
150 gr toz seker/ ~3/4 su bardağı
35 gr un / ~1/2 su bardağı
1 yumurta
**bahsedilen bardak 200ml..
süsleme:
400-500 gr çilek
filen antep fıstıgı
2-3 tatlı kasıgı bir çeşit reçel veya 2 paket dr oetker tart jöle
taban için :
eritilmiş tereyagına şeker süt ve vanilyayı ekleyip çırpın
ardından yumurtalarıda ekleyin
un kabartma tozunu ekleyin homojen karısımınızı 28 cm capında yağlanmış tart kalıbına dökün
180 derecede kürdan testine tabi tutarak pişirin
krema için :
yumurta ve sekeri çırpın ardından unu ekleyin
en son süte bu karısımı ekleyip sos tencerenizde kaynayıp kıvam alana kadar pişirin
sogutmak amaçlı çırpmanız köpük köpük olmasını saglar
**bu tart için kremayı yarı yarıya kullanmanızı öneririm arttıgında buzdolabında 2-3 gun dayanıyor..
ve birleştirme süsleme kısmı :)
sogumus tabana ılınmıs(nerdeyse sogumus) kremanızı dökün kurulanmıs çileklerinizi uzunlamasına kesin üstüne rastgele yerleştirip fırca ile jöleyi sürün ve antep fıstıgını serpin :)
Sevgilerimle :)
gokche!