KAYA KURABİYE , PERİŞAN KURABİYE VEYA KOPAR AT KURABİYE

Untitled






KAYA KURABİYE , PERİŞAN KURABİYE VEYA KOPAR AT KURABİYE

Annelerin defterlerine not edilmiş perişan kurabiye,kopar-at kurabiye gibi kayıtlı duranlardan biri kendileri:)


100 gr kuru üzüm


100 gr iri kıyılmış fındık

1 yumurta

125 gr  tereyağ oda ısısında

100 ml sıvı yag

140 gr pudra şekeri

10 gr kabartma tozu

265 gr un*


*Un miktarı kullandığınız markaya göre değişiyor amaç yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde etmek,gerekirse ekleme yapabilirsiniz.


Tereyağ, sıvı yağ,yumurta ve pudra sekerini krema kıvamına getirene kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Hamur toparlanınca fındık ve üzümü katıp son kez yoğurun. Birer tatlı kaşığı hamurdan alıp şekilsiz bir şekilde tepsiye atın. Çok yayılmayacaklar bir parmak aralıklı yerleştirebilirsiniz. Ön ısıtmalı 175 derecede 20-25 dakika pişirin. 


Pişirme faslında az tutarsanız dışı kıtır içi yumuşacık kalır,ama dış tonu tatlı kahve olacak şekilde biraz daha fırında tutarsanız çay yanına servis edilesi kıtırlıkta olurlar. Fırının başından ayrılmamakta fayda var :) Fırından çıkıp ılındığında soğutup pudra sekeri serpin


Sevgiler..


Gökçe :)