LİMONLU UN KURABİYESİ, KAYA KURABİYE, HİNDİSTAN TATLISI, PİRİNÇ UNLU SOSLU KEK..

Okulun yarın son günü..Sınav olacağız ve dağılacağız.. Üzüntüden eser yok bende, görüşeceğimden o kadar eminim ki herkesle.. Anormalmidir bilemiyorum ama halimden çok memnunum çünkü ben sulugöz bir tipimdir, lisede içim çıkmıştı ağlamaktan :) Birde kendimi durduramamıştım sınıftan fırlamış çıkmıştım nereye kaçacaksam :))

Şimdilerde farklı bir telaş var tabi ki.. Kpss ve iş durumları telaşesi..

Eve her gittiğimde irili ufaklı bir ton deneme ile uğraşıyorum..Kitaplar, annemin sarı sayfaları, internet beni denemelere teşvik ediyor açıkçası :) Kah tadına bakmıyorum kah çay kaşığı eşliğinde üstüne yürüyorum fotoğrafı çekerken :) Okul bitti ya artık daha bir saplanacağım sanki mutfağa kurslara :)

Düşünüyorum da ben nasıl tariflerle bu alakasız yazıyı bağlayacağım? Bağlamayacağım :)






kurular




KAYA KURABİYE

Annelerin defterlerine not edilmiş perişan kurabiye,kopar-at kurabiye gibi kayıtlı duranlardan biri kendileri:)


3/4 su bardağı minik doğranmış gün kurusu kayısı (gün kurusu diğerleri gibi kimyasal işleme tabi tutulmuyor)

3/4 su bardağı iri parçalar halinde ceviz

3/4 su bardağı minik doğranmış kuru incir

1 yumurta

125 gr yumuşamış tereyağ/margarin

1/2 su bardagı sıvı yag

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket gourmet vanilin (daha yogun aroma için)

2,5-3 su bardağı un


yaklasık 25-30 adet




kaya kurabiyesikaya kurabiyesi





tereyag sıvı yag ve pudra sekerini krema kıvamına getirene kadar çırpın

incir ceviz ve kayısıyı harçla karıstırın, un vanilin k.tozunu da üstüne ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ele yapışmayacak

tepsiye şekilsiz bir şekilde ceviz buyuklugunde yerleştirin 175 derecede 20-30 dakika pişirin

çıktıgında sogutup pudra sekeri serpin





un kurabiyesihindistan tatlısı




LİMONLU UN KURABİYESİ

Çocukken alt komşumuzun yaptığı un kurabiyeleri öyle bir kokardı ki apartmanda anneme yalvarırdık sende yap diye, o da dalga geçerdi bizle 'Yahu ben çikolatalı kek en bol malzemeyle kurabiye yapıyorum istediğiniz şey un kurabiyesi mi :)?' diye.. Tarif defterinde bol iltifat alan pastanedekilere benzeyen bu kurabiyler bende limonlu oldu, kesinlikle yapay aroma yerine meyve kabukları apayrı bir lezzet..


1 küçük limon kabuğu ince rendelenmiş

250 gr tereyag/margarin

1 türk kahvesi fincanı sıvı yag

3 yemek kasıgı dolusu pudra şekeri

4 yemek kasıgı tepeleme buğday nişastası

4,5-5 su bardağı un

ekstra 1 çay bardağı pudra sekeri üstüne


sıvı yag katı yag ve pudra sekerini krema kıvamına gelene dek çırpın

limon kabugunu ardından nişastayı ekleyin, yavas yavas unu ekleyin ve kulak memesi kıvamından biraz set bir hamur elde edin

cevizden buyuk olmayacak şekilde yuvarlaklar yapın ustune 2 çizik atın ve 160 derecede beyaz kalacak sekilde pişirin



HİNDİSTAN TATLISI

Annem bu sefer fırını çalıştırmayacak birşey bul bakalım deyince daha önceden forumdan not ettiğim bu tarif geldi aklıma.. Hiç tadamadım ama annem borcamı arkadaslarından boş getirdiğine göre ve hafifti çok dediğine gore begendiler sanırım :)


tabanı için:

1 su bardağı irmik

125 gr margarin/tereyag

1 su bardağı şeker

3 su bardağı süt


orta katı için:

500 gr havuç

1 su bardağı şeker


üst süslemesi için:

1 su bardağı süt

1 paket krem şanti



irmiği 20 dakika yağ ile kavurun (normal irmik helvası yapar gibi) üstüne süt ve şekeri ekleyin boza kıvamına gelince altını kapayıp kabınızın kapağını kapayın

havucu rendeleyin ve şekeride ekleyip suyunu çekene kadar kavurun

üstü için krem şantiyi hazırlayıp dolapta sogutun

irmik sogudunda kare ufak boy borcama dökün üstüne soguyan havucu ekleyin en ustede sogumus krem şantiyi ekleyip buzdolabında sogutun

süsleme için ya meyveyle ya da antep fıstıgı ile servis edin




pirinç unlu soslu kek





PİRİNÇ UNLU KEK

Evde 250 gr kadar pirinç unuyla bakıstık durduk.. Muhallebisine bayılırım ama keki daha cazip geldi :) bolca sos ve hindistan cevizi ile kardeşim okuldan gelene kadar keki hazırdı.


1 paket pirinç unu (250 gr)

4 yemek kasıgı kakao

1 paket kabartma tozu

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yogurt

1 su bardağı sut

125 gr tereyag/margarin yumusamıs

sıcakken 1 su bardağı süt

175 derecede kürdan temiz çıkana kadar :)

Evet un yok.Katı yag yumurta ve sekeri iyice cırpın.Üstune süt ve yogurdu ekleyin.En son pirinç unu,kabartma tozunu ekleyip 26 cmlik bir kalıba karısımı boşaltın.Çıktıgındada hemen 1 su bardağı soguk süt dökün.

**sos hazır..kendi sosumu bulma arayısındayım :)




Bu kadar tariften sonra kendimi biraz daha iyi hissediyorum :) Şimdilik gidiyorum yarın ki sınavdan sonra güzel bir tarif var..Şartladım kendimi :)


Sevgiler..


gokche!