BİRAZ TANITIM...DİLİM POĞAÇA VE ÇİKOLATALI CEVİZ BÜKLÜMLERİ..

dilim poğaça



DİLİM POĞAÇA

hamur:

250 gr tereyag

4 su bardagı un

1 su bardağı yogurt

1 paket kabartma tozu (bir tavsiye: dr oetker çeşnili kabartma tozunu kullanın:) )

içi:

1 su bardağı taze kaşar rendesi

1 su bardağı beyaz peynir rendesi

4 orta boy haşlanmış patates

üstüne:

susam çörek otu 1 yumurta sarısı


hamur için tereyag ve yogurdu iyice karıstırın yavas yavas un ve kabartma tozunu dokerek yumusak bir hamur elde edin

iç için haslanmıs patatesle rendelenmiş kasar ve beyaz peyniri karısıtırın dilediğiniz bahartla çeşitlendirin

hamuru ikiye ayırın buyuk boy kare borcamı yaglayıp ustune hamuru yayın harcını eşit dagıtıp kalan hamuru üstüne yayın kapak yapın

en üste yumurta sarısını surup susam ve corek otunu serpin, 180 derecede 30 dakika pişirin




walnut & chocolate roll




ÇİKOLATALI CEVİZ BÜKLÜMLERİ


450 gr / 4 su bardağı ekmeklik un

2,5ml / 1 cay kasıgı çekilmiş tarcın

50 gr /1/4 su bardağı küp halde dogranmıs tereyag

50gr / 1/4 su bardağı pudra şeker

1 paket cabuk kabaran kuru maya

1 yumurta sarısı

100ml/ 1/2 su bardağı su

60 ml / 4 yemek kasıgı süt

40 gr /3 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyag

45 ml / 3 yemek kasıgı akcaağaç şurubu (opsiyonel)

iç malzeme için :

50 gr / 1/4 su bardagı kahverengi seker

175 gr / 1 su bardagı damla çikolata

75gr / 3/4 su bardağı kıyılmıs ceviz



23-26 cm kelepçeli kalıba yaglı kagıt serin

un tarcın ve küp halde ki tereyagını ekmek kırıntılarını andırana kadar ovun (bir tavsiye: rondoda yapın)

şeker ve mayayı bu karısıma katın, süt su ve yumurtayı ayrı bir yerde biraz cırpın en son karısıma bunuda ekleyin

yumusak bir hamur oldugunda 40x30 cm buyuklugunde açın üzerine eşit olarak eritilmiş tereyag sürün

şekeri çikolatayı ve cevizi sırası ile serpin yuvarlayarak rulo hale getirdiğiniz hamuru 12 eşit parcaya bölün

kalbınıza dizdikten sonra üzerini temiz bir bezle ortup 1-1,5 saat(ki ben max 30 saat beklemişimdir:D) bekletin kabarsın

ardından 220 derece fırında 30-35 dakika pişirin çıkar çıkmaz akçaağaç şurubunu üzerine dökün


İnternette dolşamayı yeni blogları keşfetmeyi severim..Yemek blogları ise çifte kavrulmuş lokum olur bulduklarım :) Ama fotografları beni tavlamıssa pekte tariflere bakmadan atlarım hemen :)) İşte bu konuşmanın üzerine 2 site size..

www.soframiz.com

Flickr aracılıgı ile tanıstık..Fotografları cidden basarılı..Sizce de oyle değil mi ? Muhakkak gezin ve yorum bırakın..

www.azcookbook.com

Azerileri severmisiniz? Biz ailecek cok seviyoruz o kadar candan ve o kadar içtenler ki bunu bu sitede de goreceksiniz:) Macaron aracılıgı ile tanıdıysamda size önerim Zebra Kek! :)




Sevgilerimle...

gokche!