ANTEP FISTIĞI VE MARSHMALLOWLU KITIR ÇİKOLATA, ÇIRPILMIŞ PEYNİR VE MİDYE BÖREK

Başlık : Bu sıcaklarda en çok söylenen cümle..

Aslında yazı içerisinde bir adet fırın çalıştırmalık bir tarif mevcut, sahur zamanına diye düşünülüp o vakitler serin olacağı tasarlandığından masumca araya sıkıştırıldı..

Neyse..

Peggy P.'a hayranlığımı önceki yazılarda dillendirmiştim kitabı elime geçtiğinden beridir reçeteleri deneyip duruyorum..En beğendiklerim diye bir kenara ayırmadan hepsini çok sevdiğimi söylemeliyim..

Ama fırın çalıştırmadan dedik ya hani..Ona uygun, iftar sonrası kahvenizin yanında tam isabet dedirtecek bir reçete mevcut elimde..

İçeriği bakımından oynamalar yapabilirsiniz ve kitaptaki gibi kıtır kek diye servis edebilirsiniz..Bana sorarsanız en uygun isim katkılı çikolata..Tek püf noktası çikolatanın en lezizini seçmeniz.. %50 altında kakao oranı içerenler aynı lezzeti vermeyecektir, %70 ise evlere şenlik :)


Untitled

ANTEP FISTIĞI VE MARSHMALLOWLU KITIR ÇİKOLATA


600 gr  min.%50 kakao içeren çikolata iri kıyılmış


200 gr tereyağ oda sıc.

6 tbsp bal

290 gr iri kıyılmış bisküvi (bebe bisküvisi kullandım)

75 gr kabuksuz iri kıyılmış antep fıstığı

150 gr kabuksuz iri kıyılmış fındık

90 gr beyaz ve pembe minik marshmallow


20 cm'lik kare kalıba yağlı kağıt serin

Çikolata bal ve tereyağını benmari usulü eritin.Bir kaba bisküvi fındık ve fıstığı ekleyip erittiğiniz harcı üzerine dökün karıştırın,kalıbınza boşalttıktan sonra buzdolabına kaldırın.Tamamen donduktan sonra (yaklaşık 30-45 dakika) diler uzun şekilde diler kare kare dilimleyin.


whipped Turkish cheese

Aslında baktığınızda sadece "peynir" görüyor olabilirsiniz ki zaten öyle :) Amaç sahura kahvaltıya alternatif üretmek..

ÇIRPILMIŞ PEYNİR

200 gr oda sıc.Ezine peyniri

85 gr oda sıc.krem peynir (tercihen yörsan-white)

Hepsini rondoya atıp pürüzsüzleşene kadar karışıtırın.Ardından kızarmış tam tahıllı ekmek, cherry domates ve kekikle servis edin.

Fikir : Bu peyniri baharatlandırıp lezzetlendirmek mümkün.

Yufka fazlaydı....

Peyniri kullanacağınız bir börek :) Harçla uğraşmadan sıvı yağ yufka ile basitinden..

MİDYE BÖREK 

1 yufka

4 yemek kaşığı sıvıyağ 

4 yemek kaşığı su

Yufkayı bir yere serin (artı şekli çizer gibi) 4'e bölün.Su ve sıvıyağı karıştırıp her parçaya 1 yemek kaşığı bu karışımdan dökün.
Yufkanın kestiğiniz parçasının yuvarlak köşesini kendinize çevirin orta kısmına parmağınızı yerleştirin ve sivri ucuna doğru itekleyin.Ardından iki yanda kıvrılmış yufka parçalarını kendinize doğru çekerek iki parçayı üst üste getirin ve o ucuna dilediğiniz harçtan bir yemek kaşığı ekleyin.Sigara böreği sarar gibi büktüğünüz tarafa doğru yavaşça sarın.

Tepsinize yerleştirdikten sonra kalan harçtan yine birer yemek kaşığı böreklerin üzerine paylaştırın.Ön ısıtmalı 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


En güzel şekilde geçirdiğiniz nice Ramazanlara ulaşmanız dileğimle..

Hayırlı Ramazanlar :)

Sevgilerimle..

gokche!

FIRINLANMIŞ ÇİLEK VE BUTTERMİLK DONDURMA, ISPANAKLI ÇİLEKLİ ANTEP FISTIKLI SALATA



Diğer tarifler bir yanda dursun, "fırınlanmış / kavrulmuş çilek" kavramıyla tanıştırmak istiyorum sizi..


Roasted strawberry


İri doğranmış çilekler bir miktar şekerle fırına veriliyor.. Peki neden fırına? İçerisinde ki suyu uçurup özünü aromasını karamelize halini geriye bıraktığı için..Bu karışımı rondo da geçirmek yerine bir kavanoza alıp tatlılarınızın yanında servis etmeniz mümkün..Lezzeti konusunda ise çileğin aromasını reçelden daha yoğun hissedeceğinizin garantisini veriyorum..

Bahsedilmesi gereken bir konu daha var : dondurma mevzu..Normalde dondurma yaparken yumurta sarılarının kremamsı dokusunu verdiği veya içine katılan alkolun kristalize oluşumunu engellediğini biliyoruz lakin bu tarifte yumurtadan alkolden eser yok nasıl olacak ? 

Tanıştırayım : Jeni :) Kitabıyla şu sıra beynimde fırtınalar estiren hatun..NY Times dondurmanın kutsal kitabını yazdığı görüşünde.Farklı bir teknik ve deli dehşet fikirlerle dolu bir kitaba başka ne ad verilirdi inanın bilmiyorum.

Belirtmek gerek ki Jeni'nin tariflerinde ki dondurma yoğun, öyle bildiğiniz su gibi akıp giden dondurmalardan değil.Yoğunluğu yüzünden de daha çok donmuş kremalı muhallebi kıvamında diyebiliriz ya da bizim Maraş dondurmamız gibi kallavi.İçeriğine gelirsek ; mısır nişastasıyla yumurta sarısının verdiği yoğunluğu dokuyu sağlamış.Kremamsı yapısına bir miktar destek içinde krem peynirini kullanmış. Kristalizeyi engellemek içinse mısır şurubu, ki ben bal kullandım.Bu aşamada hiç kullanmadığında da sıkıntı yaşanmadığını okudum.

En beğendiğim fikir bu yazacağım dondurmaydı.Hem mevsim hem de çileğin lezizini bulunca tarif kaçınılmaz oldu.Tarifte ki buttermilk aklını kurcalıyorsa şayet yayınladığım tariflerden birini seçebilirsiniz ama ben kefir kullandım bilginiz olsun.Genel manada şeker oranı benim için yüksek bu yüzden şeker miktarıyla oynadım siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Birde unutmadan aklınıza gelmiş olabilir lakin içine ekstra çilek konmamasının sebebi buz tutup aromasını harcına eklenen kadar kuvvetli vermemesi.

Unutmadan illa ki dondurma makinanız olsun demiyorum ama kolaylığı tazeliği ev yapımı çeşitlemelere imkan sağlaması sebebiyle olsa sanki daha iyi olur gibi ne dersiniz :) 

Untitled

FIRINLANMIŞ ÇİLEK VE BUTTERMİLK DONDURMA

Tarif Jeni..

Fırınlanmış çilek için :

500 gr çilek

1/3 cup şeker

3 tbsp taze limon suyu

Dondurma için :

1+1/2 cup süt

2 tbsp mısır nişastası

1+1/4 cup krema

2/3 cup şeker

2 tbsp mısır şurubu veya bal

4 tbsp krem peynir

1/8 tsp tuz

1/4 cup buttermilk veya kefir


Çilekle başlayalım :

Çilekleri 3-4 parça olacak şekilde bölüp tepsinize yayın üstüne şekeri serpin.Ön ısıtmalı 190 derece fırında 8 dakika kavurun.Ardından rondoya alıp limon suyunu ekleyip püre haline getirin.Harca katmak için 1/2 cup bir kenara ayırın kalanı bir kavanoza alıp dolaba kaldırın.

Dondurma harcı :

Mısır nişastasıyla sütü karışıtırıp açın.Ardından krema,şeker ve balı ekleyip bir sos tenceresinde yaklaşık 5 dakika pişirin.Bir başka kapta krem peynir ve tuzu çırpıp üzerine sıcak sütlü karışımı ekleyin.En son buttermilk ve çilek püresinide ekleyip soğuması için bir kaba veya kavanoza aktarın kenara alın.30 dakika kadar bekletin.

Soğuduktan sonra diler makinenizin talimatlarına göre diler Cenk'in yöntemi ile dondurup (ki katılaşan bir harç olmayacak ) servis ederken taze çileklerle süsleyin.

Not : Bu sıcakta çekim yapabilmek için kaseye aldıktan sonra buzlukta bekletip tekrar çıkarmam gerekti,dondurma toplarının üzeri bu yüzden buzlu gibi duruyor.





Salad

Ve salata.. Çiğ ıspanağa çileği yakıştırdık yakıştırmasına da antep fıstığıyla zenginleştirmek fikri bir anda çıktı.Yerken haşhaşla beraber arada ağızda pıtır pıtır halleri ve rengiyle tam oldu.Tuzlu seçimi size kalmış lakin salatanın hafif talı haliyle fıstığın tuzlu halini ben pek yakıştırdım.

HAŞHAŞ VE ÇİLEKLİ SALATA SOSU

1/2 yemek kaşığı haşhaş

1/2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı çilek püresi

1 çay kaşığı elma sirkesi

Hepsini bir kavanoza koyup çalkalayın.




ISPANAKLI ÇİLEKLİ ANTEP FISTIKLI SALATA

2 avuç ıspanak yaprağı iri doğranmış

1 avuç iri doğranmış çilek

1 avuç tuzlu antep fıstığı

Salata malzemelerini karıştırın servis anında sosunu döküp servis edin.


Bu instagram postları artar gibi geliyor, bende bu unutkanlık varken :)

Sevgilerimle..

gokche!

NEAPOLİTAN "BUNDT" MERMER KEK VE NUTELLALI PUDİNG

Başlığı okudunuz hak verdiniz ama fotoğrafları görünce "neyse hadi bari" dediniz :) Hepsini biliyorum..

Ama ülkemin durumu, olanlar, yaşadıklarım derken şoku atlatması da dahil uzun sürdü, biliyorum..

Neyse ki mutfakta söylene söylene bir şeyler yapabiliyorum..Yeni kalıbıma heves edebiliyor renklerle oynayabiliyorum..

O arada olanlardan biri : neapolitan marble "bundt" kek..

Neden "bundt"? Çünkü bu kalıpla yapılan keklere genelde bu isim veriliyor..Neden "neapolitan" ? denirse şayet daha önce ki cupcakeler cevap olacaktır..


neapolitanbundt

Tarifin sahibi sadeliğine vurgun olduğum Peggy Porschen!a ait..Kitap(lar) doğum günümden, hediye ^^ Peggy'nin tarifleri bile sade..Ek olarak bir şey göremedim deseniz de sunum ve içeriğinde kullandığının kalitesi fotoğraflardan bile anlaşılıyor..

İlk tarifle başbaşa bırakıyorum :)


neapolitanslice



NEAPOLİTAN "BUNDT" MERMER KEK

Tarif Boutiqe Baking..


250 gr tereyağ oda sıcaklığında

250 gr şeker (mümkünse rondonuzla inceltilmiş)

Bir çimdik tuz

1 vanilya çubuğunun havyarı

5 medium yumurta

250 gr kendinden kabaran un

25 gr kakao

25 ml süt

Pembe veya kırmızı gıda boyası

Tereyağ, şeker, tuz ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar 3-5 dakika çırpın.Ardından bir başka kapta çatalla çırptığınız yumurtaları yavaşça tereyağlı harca ekleyerek çırpmaya devam edin.En son unu eleyerek ekleyip pürüzsüzleştiğinde 3 ayrı temiz kaba harcı ayırın.

1.kapta vanilyalı harç 

2.kapta süt ve kakaoyu ekleyip çırptığınız kakaolu harç 

3.kapta gıda boyasını dilediğiniz pembe rengi elde etmek için bir kaç damla kullanıp oluşturduğunuz pembe harç 

Yağlayıp unladığınız kalıbınıza önce pembe harcı üzerine kakaoluyu ve en son vanilyalıyı ekleyip bir bıçak yardımıyla s harfi çizerek kalıbınızın içinde gezinin.Tamamen karışmayacak birkaç hareket yeterli.

Ön ısıtmalı 175 derece fırında yaklaşık 1 saat  pişirin.Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis edin.


nutellapudding

Ve bir karıştırmadığın o kaldı diyen beynimin bir bölümüne inat yapıp dokusunu çok sevdiğim ve muhakkak pasta kreması olarak kullanmayı düşündüğüm yegane şey : nutellalı puding..Çikolatalı pudingin bir farklı versiyonu ama daha yoğun lezzetlisi..

zoom

NUTELLALI PUDİNG

2 + 1/4  cup süt

3 tbsp mısır nişastası

1/2 cup nutella

Bir çimdik tuz


Tüm malzemeleri sos tenceresinde karıştırın ve pişirin.Soğuduğunda antep fıstığı ve frambuazla servis edin.


Bu kandilde "huzur" için çokça dua etmeyi dileyerek aranızdan ayrılıyorum..

Güzel bir pazartesi dileğimle..


Sevgilerimle..

gokche!

GRAVYER, ARMUT VE ROKALI SALATA İLE BALLI CEVİZLİ HARDALLI SALATA SOSU VE BADEM VE PEYNİRLİ KÖZ KIRMIZI BİBER SALATASI

"Bize devrim gerek!"

"Şuraya bak ya GDO ya da katkı malzemeleriyle başımız dertte!"

"Evde kendim yetiştireceğim şüpheli gıdaları almayarak boykot edeceğim!

vs.vs.vs.

Bu cümleler en başta annem olmak üzere çevremde çok sık duyduklarım..Bir yerden başlamalı ama nerden derken Jamie'nin akımına rast geldim..(Jamie Oliver'ı biri tanımıyorum mu dedi ? Tık! )Ardından bizim bloglarımızın bazılarında görünce oldu işte buldum nidalarıyla bildiğimiz balıklama daldım..

Hmm daldım dalmasına da elini her attığının şüpheli olduğunu bilerek bir tarif oluşturmak biraz zorlayıcı oldu..(Allah'tan ki taze,zamanında tüketmek mantığında ilerleyen bir topluluktayız)Sonrasında bununda kolayını buldum..

Organik pazarlar, aracı olmadan yerinden yurdundan baba yadigarı bilgilerle satış yapan üreticiler, çevreye duyurduğum köyünüzde ne varsa getirin fiyatları karşılaştıracağım sözleri ile her bulduğum doğal kapsamlı malzemeyi değerlendirdim..

Ve düşündüm ; bazı şeyleri daha çok evde üretir hale geleceğiz ve mümkünse az biraz çamurlanacağız! Toprağa bulanıp ekip biçmek evet şehirde zor olabilir ama en azından yazın gittiğimiz köylerimizde veya yazlıklarımızda konserve yapımını öğrenmek, toprağa çıplak ayakları salıp domates biber toplamak, ya da "Organik(bu kelime dile pelesenk oldu biliyorum şöyle de diyebiliriz ata yadigarı) tohum mu buldum, hemen ekerim arkadaş" kafasıyla benim gibi saksıları doldurmak başlangıç noktası olabilir..

Biliyorum benim blogum çikolata temelli(tatlı ağırlıklı hatta direk tatlı konulu).."Çok bilme! çikolatayı da kendin yapta görelim!" diyeceksiniz..İddalı olmasın ama ona da sıra gelecek ve sanırım sıra ona geldiğinde ben üretmenin keyfini bir kez daha çıkaracağım :)

Birde şu konuya değinmek isterim her tarif için tema artık böyle mi olacak diye soruyorsanız çözüm bulana kadar "devrimli" ve "devrimsiz" olarak devam edeceğiz..Sonrasında göreceğiniz tariflere bakıpta vazgeçti sanırım diye düşünmeyesiniz :)

Konu bu tamam peki tarif ne ?

Basit, az malzeme ve taze..Şaşırmayın tarif(ler) bu!

Say baştan diyip başlayalım :

Untitled

Annemin arkadaşları sağolsunlar roka,ceviz elde var..Zeytinyağ zaten egeden..Bal ve armut babamın arkadaşlarının ürünleri..Fotoğrafta bile ağzımı sulandıran Kars gravyeri ise direk üreticiden..

Netice de tek başıma yumulurum diyip tabağı silip süpürdüğüm bir salata..Konu iki kişiyse yanında tam tahıllı kızarmış bir dilim ekmek olmalı ya da o iki kişi yarı aç halde sofrada bulunmalı :)

Untitled

GRAVYER, ARMUT VE ROKALI SALATA İLE BALLI CEVİZLİ HARDALLI SALATA SOSU

Salata için :

1 ufak bağ roka

1 iri williams(bartlet) cinsi armut

1 iri dilim Kars gravyeri (yaklaşık 100 gr)

Sos için :

1/2 su bardağı ceviz iri kıyılmış

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1.5 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı hardal 

Bir iri çimdik tuz ve karabiber

Salata malzemelerini bir kenarda karışıtırıp bir kavanozda çalkaladığınız salata sosunu üzerine döküp servis edin.

Untitled


Yazdan kavanozlanmış közlenmiş kırmızı biberler..Saksıda görünen maydanozlar..Yine üreticiden aldığınız Ezine peyniri ve bademler..Orjinali Nigella ama ben deforme ettiğim haliyle yazıyorum..Bu ölçüler aç bir bireyin bir öğünü :)

BADEM VE PEYNİRLİ KÖZ KIRMIZI BİBER SALATASI

2 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber

1 iri avuç kavrulmuş tuzsuz badem iri kıyılmış

2 yemek kaşığı parçalanmış Ezine peyniri

1/2 veya 1/4  limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Minik bir çimdik deniz tuzu

Sos niyetine kavanozunuza tuz,zeytinyağ ve limon suyunu ekleyip çalkalayın.Tabağınıza önce kırmızı biberleri jülyen doğrayıp yerleştirin sosu üzerine gezdirip peynir,badem ve maydonuzu serpiştirip servis edin.

Bir kaç güne tekrar görüşmek üzere..

Sevgilerimle..

gokche!

DORİE'NİN TİRAMİSUSU

dorie's tiramisu cake


Annemden uzaktayım..Ama evden çıkmadan önce dolaba notuyla bir pasta iliştirdim..Netice de hediye zamanı..Sadece şuan mı ? Asla.Bu pasta ona layık mı ? Asla.

Daha iyisini yapabilir miyim ? Zamana bırakalım :)

Yarın görüşürüz demeden önce tüm annelerin ellerinden öpüyorum :)




dorie's tiramisu cake

En Beğenilen İtalyan Tatlıları
Misafirlerinize, ailenize rahatlıkla sunabileceğiniz ya da kendinizi şımartmak için deneyebileceğiniz İtalyan tatlı çeşitlerini denemeye hazır mısınız? İtalya’dan tüm dünyaya ün salan ve lezzetiyle damakları şenlendiren bu tatlı çeşitlerini hemen deneyin.
o   Cannoli
Pek çoğunuz adını ilk defa duymuş olabilir. Bu sizi korkutmasın, hazırlaması oldukça kolay! Bu tatlının hamuru yağda kızartılıyor ve içerisinde de oldukça yoğun bir krema yer alıyor. Hamuru yağda kızardığı için içerisinde yer alan krema ne kadar yoğun olursa olsun hafif olmalı ve  yerken rahatsız etmemeli. Bu lezzeti hazırladıktan sonra dilerseniz taze meyve parçaları ya da çikolata sosu ile sunum yapabilirsiniz.
o   Tiramisu
Tiramisu kuşkusuz herkesin duyduğu tatlı çeşitleri arasında yer alıyor. Son derece hafif olması yaz mevsimi de dahil olmak üzere her mevsim rahatlıkla tüketilebiliyor olmasını beraberinde getiriyor. Üstelik bu tatlı damak tadımıza da hitap ediyor çünkü çay ya da kahve ile birlikte tüketilebiliyor. Tiramisuyu en kolay şekilde hazırlamak için bisküvi de kullanabilirsiniz. En doğru tarife ulaşmak için de Yemek.com adresine tıklamanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu sitede en doğru tiramisu tarifi yer alıyor ve tarif de herkesin anlayabileceği basit bir dille aktarılıyor, mutlaka göz atın.
o   Gelato
Gelato bu ülkenin en ünlü tatlılarından biri ve İtalyanlar tarafından çok sık tüketiliyor. Külahta ya da kap içerisinde  sunumu yapılan bu özel tatlıyı dondurmaya çok benzeteceksiniz. Meyveli ya da çikolatalı gibi pek çok farklı çeşidi bulunan bu özel tatlıyı yapmak biraz hüner istiyor. Ancak kıvamını tutturursanız ortaya muhteşem bir tatlı çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz.
o   Torrone
Adını bir kuleye benziyor olmasından alan torrone yapımı biraz emek isteyen tatlı çeşitlerinden biridir. Hazırlanışı esnasında fındık ya da badem de kullanılması gerekiyor. Arzuya göre çikolata kaplı olarak da hazırlanabiliyor ve aynı zamanda küçük bloklar halinde sunulabildiği gibi küp küp kesilerek lokum şekli de kazandırılabiliyor.
İtalyan tatlıları elbette sadece listemizde sizlerle paylaştığımız tatlı çeşitlerinden ibaret değil. Çok daha fazla sayıda  tarife ulaşmak istiyorsanız Yemek.com adresine hemen şimdi tıklayın. Hazırlayabildiğiniz tatlı çeşitlerine yenilerini eklemek için bu sitenin harika bir platform olduğu tüyosunu sizlerle paylaşalım.




DORİE'NİN TİRAMİSUSU

Tarif Baking

Kek :

2 cup vanilyalı kekun

2 teaspoon kabartma tozu

1/8 teaspoon karbonat

1/4 teaspoon tuz

140 gr tereyağ oda sıcaklığında

1 cup şeker

3 large yumurta

1 large boy yumurta sarısı

3/4 cup buttermilk

Espresso ektrası :



2 tablespoon toz espresso 

2 tablespoon kaynar su

Kek şurubu : 

1/2 cup su

1/3 cup şeker

Kreması :

225 gr mascarpone peyniri oda sıcaklığında

1/2 cup pudra şekeri

1 cup süt kreması

70 gr bitter çikolata iri kıyılmış

Üzeri için :

Çikolata kaplı kahve çekirdeği ya da ben gibi beyaz çikolata kalpleri

Kakao

dorie's tiramisu cake


Kek:
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.

Tereyağ ve şekeri 3 dakika boyunca krema kıvamına gelene dek çırpın ardından tek tek yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyip her biri için 1 dakika daha çırpın.

Ardından 3 partide ilk kuru karışım olmak üzere kuru karışımı ve buttermilki ekleyin.

23 cmlik 2 adet kalıba veya daha önce yaptığım gibi daha küçük 3 kalıba harcı paylaştırın.180 derece ön ısıtmalı fırında 28-30 dakika pişirin.

Ekstra:
Espresso ve kaynar suyu karıştırıp bir kenara alın.

Şurup:
Su ve şekeri kaynatın şeker eridiğinde ekstradan 1 tablespoon içine ekleyin.

Krema:

Mascarpone ve pudra şekerini çırpın.Bir başka kapta kremayı katılaşana kadar çırpıp azar azar mascarpone ile hazırladığınız karışıma ekleyin.

Birleştirme :

Sunum tabağınıza kekinizin bir patını koyup üst kısmını bir bıçak yardımıyla düzleyin ardından şurup ile ıslatın.Burda dikkat edeceğiniz husus bir fırça kullanmanız bu sayede her yana şurubu eşit yayabileceksiniz.

Hazırladığınız kremanın 1+1/4 cup kadarını ara kreması olarak yayın ve üzerine diğer patı kapayıp kalan şurupla ıslatın.Bu aşamada eğer 3 pat kullanacaksanız kremayı daha az kullanmalısınız.

Ardından kalan ekstrayı (yaklaşık 1,5 tablespoon) kremaya katıp bir miktar daha çırpın krema kıvamı gevşekse en az 15 dakika buzdolabında bekletin.Krema hazır olduğunda kekinizi kaplayıp süslemeyi servis anında yapın.

dorie's tiramisu cake

Ve bunca zahmet sonunda bir dilimi kendinize ayırın...

Sevgilerimle..

gokche!

FIRINDA ÇİKOLATALI DONUT, YER FISTIĞI, KREM PEYNİRİ VE ÇİKOLATALI TRUF,NİGELLA'NIN KAKAOLU BİSKUVİSİ VE TAMAMEN ÇİKOLATALI KURABİYE

Sevgililer gününe karşı veya değilsiniz..Kapitalist sistemin getirisi veya bir güne sığdıramayacak kadar özel bir gün diyorsunuz..Ben tüm bunların dışında o güne özel veya değil hiç farketmez tatlı bi'şiler yapma derdindeydim :)

Herşey bir yana hediye benim için ellerimle yaptığım veya hazır alacaksam tam istenilen olmalı..Ellerimle yaptığım dediysem elbet ki tatlı olmalı :) Tatlı dediysem de çikolata..

Elde tam dört tarifle karşınızdayız efendim..

Kah kolay kah zor ama sevgiyle :)

Önce donut..Ama fırında..6 adet..Obur iki sevgili için..Yanında soğuk sütle..Kızarmışından daha hafif kekimsi dokusu ve üzerinde ki çikolatasıyla sevdiğinizi tavlayası cinsten :)


sweet valentine 4

FIRINDA ÇİKOLATALI DONUT

Tarif Shutterbean'den..

*Öncelikle şöyle bir kalıba ihtiyacınız olacak.

Donut:

1 cup un

1/4 cup kakao

1/2 teaspoon karbonat

1/4 teaspoon tuz

1/2 cup buttermilk

1/2 cup kahverengi şeker

1 yumurta

45 gr eritilmiş tereyağ

Üzeri için :

Sprinkle

~80 gr bitter çikolata

Kuruları ve ıslak malzemeleri ayrı kaplarda çırpın, ardından birbirlerine ekleyip homojenize olana dek çırpın.Kalıbınızı yağlayıp unlayın bu aşamayı atlamayın,harcı donut kalıbınızın 2/3'si dolacak şekilde doldurun.170 derece ön ısıtmalı fırında 13 dakika pişirin.

Benmari usülü erittiğiniz çikolatanızı bir kenara alıp ılınmasını bekleyin,soğuttuğunuz donutlarınızın tepesini çikolataya batırıp bir kenara alın ve üstüne sprinkle serpin.


chocolate pb cream cheese truffles


Truffle nam-ı diğer truf..Ama bu sefer çikolata krema ikilisi değil çikolata, krem peynir ve yer fıstığı ezmesi üçlüsüyle..Tadında fıstık aroması ve krem peynirinin o yumuşak dokusuyla dışında ki kıtır çikolatalı sprinkle ile film karşısında kahveyle atıştırmalık cinsten :)

YER FISTIĞI, KREM PEYNİRİ VE ÇİKOLATALI TRUF

Tarif Bakerella'dan..

200 gr krem peynir

285 gr bitter çikolata

1/2 cup yer fıstığı ezmesi

Dışı için : iri kıyılmış yer fıstığı,sprinkle,çikolatalı sprinkle,kakao

Krem peyniri yumuşayana kadar çırpın.Çikolatayı benmari usülü eritip üzerine yer fıstığı ezmesini ekleyip karıştırın.En son krem peynirine çikolatalı karışımı ekleyip homojenize olana dek çırpın ve yayvan bir kaba aktarıp birkaç saat buzdolabında soğutun.Tatlı kaşığı veya bir dondurma kaşığı ile yuvarlaklar yapıp (ki bu esnada çabuk olun zira avuç içleri sıcak olduğu için harcınız elinizde erimeye başlamasın) dışını dilediğiniz malzemeye bulayın ve servis anına kadar buzdolabında bekletin.


chocolate pb cream cheese truffles


Ve nihayet kurabiyeler..Biri kıyır kıyır biskuvi kıvamında diğeri şuana kadar yaptığım en bol çikolatalısı..Nigella Lawson tarifleri..Bir fikir denemesi..Oldu mu ? Paketleriyle de servisleriyle de tam oldu :)

Öncelikle kıyır kıyır biskuvi ile başlayalım..

sweet valentine

NİGELLA'NIN KAKAOLU BİSKUVİSİ

Tarif N.L.'dan..

250 gr tereyağ oda ısısında

150 gr şeker (~3/4 cup)

40 gr kakao(~1/3 cup)

300 gr un(~2 cup)

1/2  teaspoon karbonat

1 teaspoon kabartma tozu

Üzeri için :

Kalp sprinkle

Tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın ardından kakaoyu ekleyip k.tozu karbonat ve unu üzerine eleyin.Harcınız bir miktar ele yapışır halde olacak sorun değil,ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve üzerini sprinkle veya dilediğiniz bir çeşit kuruyemişe bulayın.Yayılacaklar her tepsiye 10 adetten fazla yerleştirmeyin.

170 derece ön ısıtmalı fırında 15 dakika pişirin ve soğuması için ızgaraya alın.Ardından 4-5 adet kalpli poşetlere pay edip altın renkli kilitlerle ağzını bağlayın.

Ve bugüne kadar yediğim ve yaptığım en çikolatalı ayrıca sadece çikolatadan sanırım bu diye sorular aldığım yegane kurabiye..

sweet valentine 3

TAMAMEN ÇİKOLATALI KURABİYE

Tarif N.L.'dan..

125 gr bitter çikolata(%70 kakao oranlı) benmari usülü eritilmiş

150 gr un (~1 cup)

30 gr kakao(~1/3 cup)

1 teaspoon karbonat

1/2 teaspoon tuz

125 gr tereyağ oda ısında 

125 gr şeker(~1/3 cup)

1 medium yumurta

350 gr bitter çikolata(%70 kakao oranlı) iri kıyılmış

Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.Sonrasında erittiğiniz çikolatayı bu karışıma ekleyin.Yumurtayı ardından tuz, k.tozu, karbonat,kakao ve unu harcınıza eleyin.Homojenize olduktan sonra iri kıydığınız çikolataları ekleyip dondurma kaşığıyla harcınızı yağlı kağıt serili tepsiye pay edin.

Yayılma ihtimallerini düşünerek bir tepsiye 5-6 adetten fazla koymayın,ön ısıtmalı 170 derece fırında 18 dakika pişirin.İlk başta yumuşak bir görüntüleri olabilir soğuması ve sertleşmesi için bekleyin.Ardından kırmızı bir peçeteyi taban yapıp şeffaf bir poşete ikişer tane koyun ve organze beyaz tül kurdele ile paketlerinizi bağlayın.

gift

Eğer paketleme yapmayacaksanız kağıda yazılmış şirin not ve bir bardak kahve ile süpriz yapmanızda elbet ki mümkün :)

sweet valentine2


Şimdiden güzel geçireceğiniz bir 14 şubat diliyorum..

Sevgilerimle..

gokche!