Ama ülkemin durumu, olanlar, yaşadıklarım derken şoku atlatması da dahil uzun sürdü, biliyorum..
Neyse ki mutfakta söylene söylene bir şeyler yapabiliyorum..Yeni kalıbıma heves edebiliyor renklerle oynayabiliyorum..
O arada olanlardan biri : neapolitan marble "bundt" kek..
Neden "bundt"? Çünkü bu kalıpla yapılan keklere genelde bu isim veriliyor..Neden "neapolitan" ? denirse şayet daha önce ki cupcakeler cevap olacaktır..
Tarifin sahibi sadeliğine vurgun olduğum Peggy Porschen!a ait..Kitap(lar) doğum günümden, hediye ^^ Peggy'nin tarifleri bile sade..Ek olarak bir şey göremedim deseniz de sunum ve içeriğinde kullandığının kalitesi fotoğraflardan bile anlaşılıyor..
İlk tarifle başbaşa bırakıyorum :)
NEAPOLİTAN "BUNDT" MERMER KEK
Tarif Boutiqe Baking..
250 gr tereyağ oda sıcaklığında
250 gr şeker (mümkünse rondonuzla inceltilmiş)
Bir çimdik tuz
1 vanilya çubuğunun havyarı
5 medium yumurta
250 gr kendinden kabaran un
25 gr kakao
25 ml süt
Pembe veya kırmızı gıda boyası
Tereyağ, şeker, tuz ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar 3-5 dakika çırpın.Ardından bir başka kapta çatalla çırptığınız yumurtaları yavaşça tereyağlı harca ekleyerek çırpmaya devam edin.En son unu eleyerek ekleyip pürüzsüzleştiğinde 3 ayrı temiz kaba harcı ayırın.
1.kapta vanilyalı harç
2.kapta süt ve kakaoyu ekleyip çırptığınız kakaolu harç
3.kapta gıda boyasını dilediğiniz pembe rengi elde etmek için bir kaç damla kullanıp oluşturduğunuz pembe harç
Yağlayıp unladığınız kalıbınıza önce pembe harcı üzerine kakaoluyu ve en son vanilyalıyı ekleyip bir bıçak yardımıyla s harfi çizerek kalıbınızın içinde gezinin.Tamamen karışmayacak birkaç hareket yeterli.
Ön ısıtmalı 175 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Ve bir karıştırmadığın o kaldı diyen beynimin bir bölümüne inat yapıp dokusunu çok sevdiğim ve muhakkak pasta kreması olarak kullanmayı düşündüğüm yegane şey : nutellalı puding..Çikolatalı pudingin bir farklı versiyonu ama daha yoğun lezzetlisi..
NUTELLALI PUDİNG
2 + 1/4 cup süt
3 tbsp mısır nişastası
1/2 cup nutella
Bir çimdik tuz
Tüm malzemeleri sos tenceresinde karıştırın ve pişirin.Soğuduğunda antep fıstığı ve frambuazla servis edin.
Bu kandilde "huzur" için çokça dua etmeyi dileyerek aranızdan ayrılıyorum..
Güzel bir pazartesi dileğimle..
Sevgilerimle..
gokche!