Annemden uzaktayım..Ama evden çıkmadan önce dolaba notuyla bir pasta iliştirdim..Netice de hediye zamanı..Sadece şuan mı ? Asla.Bu pasta ona layık mı ? Asla.
Daha iyisini yapabilir miyim ? Zamana bırakalım :)
Yarın görüşürüz demeden önce tüm annelerin ellerinden öpüyorum :)
En Beğenilen İtalyan Tatlıları
Misafirlerinize,
ailenize rahatlıkla sunabileceğiniz ya da kendinizi şımartmak için
deneyebileceğiniz İtalyan tatlı çeşitlerini denemeye hazır mısınız? İtalya’dan
tüm dünyaya ün salan ve lezzetiyle damakları şenlendiren bu tatlı çeşitlerini
hemen deneyin.
o
Cannoli
Pek çoğunuz
adını ilk defa duymuş olabilir. Bu sizi korkutmasın, hazırlaması oldukça kolay!
Bu
tatlının hamuru yağda kızartılıyor ve içerisinde de oldukça yoğun bir krema yer
alıyor. Hamuru yağda kızardığı için içerisinde yer alan krema ne kadar yoğun
olursa olsun hafif olmalı ve yerken rahatsız etmemeli. Bu lezzeti
hazırladıktan sonra dilerseniz taze meyve parçaları ya da çikolata sosu ile
sunum yapabilirsiniz.
o Tiramisu
Tiramisu
kuşkusuz herkesin duyduğu tatlı çeşitleri arasında yer alıyor. Son derece hafif
olması yaz mevsimi de dahil olmak üzere her mevsim rahatlıkla tüketilebiliyor
olmasını beraberinde getiriyor. Üstelik bu tatlı damak tadımıza da hitap ediyor
çünkü çay ya da kahve ile birlikte tüketilebiliyor. Tiramisuyu en kolay şekilde
hazırlamak için bisküvi de kullanabilirsiniz. En doğru tarife ulaşmak için de Yemek.com
adresine tıklamanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu sitede en doğru tiramisu tarifi yer alıyor ve
tarif de herkesin anlayabileceği basit bir dille aktarılıyor, mutlaka göz atın.
o
Gelato
Gelato bu
ülkenin en ünlü tatlılarından biri ve İtalyanlar tarafından çok sık
tüketiliyor. Külahta ya da kap içerisinde sunumu yapılan bu özel tatlıyı
dondurmaya çok benzeteceksiniz. Meyveli ya da çikolatalı gibi pek çok farklı
çeşidi bulunan bu özel tatlıyı yapmak biraz hüner istiyor. Ancak kıvamını
tutturursanız ortaya muhteşem bir tatlı çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz.
o Torrone
Adını
bir kuleye benziyor olmasından alan torrone yapımı biraz emek isteyen
tatlı çeşitlerinden biridir. Hazırlanışı esnasında fındık ya da badem de
kullanılması gerekiyor. Arzuya göre çikolata kaplı olarak da hazırlanabiliyor
ve aynı zamanda küçük bloklar halinde sunulabildiği gibi küp küp kesilerek
lokum şekli de kazandırılabiliyor.
İtalyan
tatlıları elbette sadece listemizde sizlerle paylaştığımız tatlı çeşitlerinden
ibaret değil. Çok daha fazla sayıda tarife ulaşmak istiyorsanız Yemek.com
adresine hemen şimdi tıklayın. Hazırlayabildiğiniz tatlı çeşitlerine yenilerini
eklemek için bu sitenin harika bir platform olduğu tüyosunu sizlerle
paylaşalım.
DORİE'NİN TİRAMİSUSU
Tarif Baking
Kek :
2 cup vanilyalı kekun
2 teaspoon kabartma tozu
1/8 teaspoon karbonat
1/4 teaspoon tuz
140 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 cup şeker
3 large yumurta
1 large boy yumurta sarısı
3/4 cup buttermilk
Espresso ektrası :
2 tablespoon toz espresso
2 tablespoon kaynar su
Kek şurubu :
1/2 cup su
1/3 cup şeker
Kreması :
225 gr mascarpone peyniri oda sıcaklığında
1/2 cup pudra şekeri
1 cup süt kreması
70 gr bitter çikolata iri kıyılmış
Üzeri için :
Çikolata kaplı kahve çekirdeği ya da ben gibi beyaz çikolata kalpleri
Kakao
Kek:
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
Tereyağ ve şekeri 3 dakika boyunca krema kıvamına gelene dek çırpın ardından tek tek yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyip her biri için 1 dakika daha çırpın.
Ardından 3 partide ilk kuru karışım olmak üzere kuru karışımı ve buttermilki ekleyin.
23 cmlik 2 adet kalıba veya daha önce yaptığım gibi daha küçük 3 kalıba harcı paylaştırın.180 derece ön ısıtmalı fırında 28-30 dakika pişirin.
Ekstra:
Espresso ve kaynar suyu karıştırıp bir kenara alın.
Şurup:
Su ve şekeri kaynatın şeker eridiğinde ekstradan 1 tablespoon içine ekleyin.
Krema:
Mascarpone ve pudra şekerini çırpın.Bir başka kapta kremayı katılaşana kadar çırpıp azar azar mascarpone ile hazırladığınız karışıma ekleyin.
Birleştirme :
Sunum tabağınıza kekinizin bir patını koyup üst kısmını bir bıçak yardımıyla düzleyin ardından şurup ile ıslatın.Burda dikkat edeceğiniz husus bir fırça kullanmanız bu sayede her yana şurubu eşit yayabileceksiniz.
Hazırladığınız kremanın 1+1/4 cup kadarını ara kreması olarak yayın ve üzerine diğer patı kapayıp kalan şurupla ıslatın.Bu aşamada eğer 3 pat kullanacaksanız kremayı daha az kullanmalısınız.
Ardından kalan ekstrayı (yaklaşık 1,5 tablespoon) kremaya katıp bir miktar daha çırpın krema kıvamı gevşekse en az 15 dakika buzdolabında bekletin.Krema hazır olduğunda kekinizi kaplayıp süslemeyi servis anında yapın.
Ve bunca zahmet sonunda bir dilimi kendinize ayırın...
Sevgilerimle..
gokche!