KAYISILI BADEMLİ YAZ KEKİ









Yaz meyveleri tezgahta,dolapta kavanozun dibini görmüş file bademler var. Tezgahta ki meyvelerin bir kısmı diri bir kısmı bugün yenmezse yarına çıkmaz :) Bahsettiğim kayısılar tabi ki..

E öyleyse güzel bir yaz keki neden olmasın!







KAYISILI BADEMLİ YAZ KEKİ

85 gr tereyağ oda ısısında

210 gr un ( 2 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik)

200 gr şeker ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

125  ml süt ( 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

1 large yumurta

Bir iri çimdik tuz

6 gr kabartma tozu ( yarım paket)

5-6 adet iri kayısı

90 gr file badem ( 1 su bardağı)




Tereyağ  ve şekeri 3 dakika kadar çırpın ardından sırasıyla yumurta ve sütü ekleyin. Çırpmaya devam ederken tuz,k.tozu ve unu ekleyin. Harç hafif koyu kıvamlı olabilir sorun yok tereyağlı keklerde istediğimiz bu.

22 cm'lik yuvarlak kalıbı hazırlayın harcı bu kalıba dökün. Kayısıları ikiye bölüp iç yüzlerini keke hafif bastırarak kekin üstüne dizin. File bademleri kekin tüm yüzeyine serpin.

Ön ısıtmalı 175 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Her fırın farklı olduğu için kürdan testi yapmayı unutmayın.




 




Sevgilerimle...

Gökçe!