Sıcaklarda eller sürekli limonlu yiyeceklere gide dursun birde az ölçülü ama taze hissettirecek tatlılar arıyoruz.
Bunlardan bir tanesi işte bu puding formlu kek.Yüzeyi kek içi pudingimsi ve kırmızı meyvelerle servis edildiğinde tam bir yaz tatlısı!
Köpük köpük dokusu bol limonlu oluşu ve ekşimtrak tadıyla efsane..
İKİ KİŞİLİK LİMONLU PUDİNG KEK
1 large yumurta
85 gr şeker ( 1/2 su bardağı)
15 ml taze limon suyu (1.5 yemek kaşığı)
1/2 limonun kabuğu
30 gr tereyağ erimiş halde
75 ml buttermilk (7 yemek kaşığı)
50 gr un (5 yemek kaşığı)
Yumurtanın akı ve sarısını ayırın. Akını ters çevirdiğinizde akmayacak kadar sertleşene kadar çırpın.
Bir başka kapta yumurta sarısını ,şekeri,limon kabugunu beyazlaşana kadar çırpın. Sırasıyla tereyağ,buttermilk,un ve limon suyunu ekleyin. Homojenize olduğunda bir spatula yardımıyla merkezden dışarı doğru daireler çizerek yumurta akını bu karışıma ekleyin.
10 cm çapında iki adet ramekin kabına bu harcı pay edin ve ön ısıtmalı 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ortası pişmemiş gibi hafif bıngıldayacak sorun yok çok pişirirseniz direk kek tüketirsiniz belirtilen şekilde zemini daha köpüklü pudingimsi dokuda bir tatlınız olacak.
Sevgilerimle..
Gökçe!