NEAPOLİTAN KEK VE GÜLLÜ LABNELİ KREMALI PASTA

Untitled




3 kek katmanı.. Üçüde nemli ve tereyağlı.. Biri kakaolu biri vanilyalı biride en pembesinden sırıtan cinsten.. Adı neapolitan.. Daha önce cupcake formunda yapmıştım..

Ara katmanda frenk üzümü var, kremaya kurutulmuş gül yaprakları ve labne eklendi..

Frenk üzümü biraz kırmızılığından biraz ekşiliğinden.. Gül yaprakları asla yapayın veremeyeceği aroma için.. Hatta iri taneli atıldı ki ağza gelince mis koksun..

Dilim fotoğrafı yok çünkü kendisi bir hediye..

Çok konuştuk icraata dökelim..





Untitled





NEAPOLİTAN KEK VE GÜLLÜ LABNELİ KREMALI PASTA

Kek tarifi Linda

Vanilyalı kek için :

50 gr tereyağ oda ısısında

160 gr şeker (1 su bardağından 1 yemek kaşıgı eksik )

140 un ( 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

2 gr kabartma tozu (1 çay kaşığı)

125 ml milk ( 1/2 su bardağı + 2.5 yemek kaşığı)

1 large yumurtanın akı

Bir çimdik tuz


Pembe kek için :

50 gr tereyağ oda ısısında

160 gr şeker (1 su bardağından 1 yemek kaşıgı eksik )

140 un ( 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

2 gr kabartma tozu (1 çay kaşığı)

125 ml milk ( 1/2 su bardağı + 2.5 yemek kaşığı)

1 large yumurtanın akı

Bir çimdik tuz

Pembe gıda boyası


Kakaolu kek için :

25 gr tereyağ oda ısısında

90 gr un ( 1/2 su bardağı + 4 yemek kaşığı)

25 gr kakao ( 3 yemek kaşığı )

2 gr kabartma tozu (1 çay kaşığı)

3 gr karbonat (1/2 çay kaşığı)

100 gr şeker ( 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

1 yumurta

75 ml süt ( 1/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

50 ml kaynar su (1/4 su bardağı)

Bir çimdik tuz

Krema  ve ara dolgu için :


400 ml süt kreması (2 su bardağı)

2 paket krema sertleştirici ( yoksa 2 poşet krem şanti kullanabilirsiniz)

200 gr labne (bir gece önceden suyunu süzdürün)

Bir avuç dolusu kurutulmuş gül yaprağı (elinizde ufalayın)

200 gr kadar frenk üzümü




Untitled



Vanilyalı ve pembe kek ile başlayın. Tarifler aynı method aynı sadece birine pembe gıda boyası ekleyenecek.

Tereyağ ve şekeri çırpın kırıntı görünümü aldığında yumurta akını ekleyin çırpın ve  bir başka kapta kuru malzemeleri karıştırın. Yumurtalı karışımınıza bir kuru malzeme bir süt ekleyerek harcınızı tamamlayın.18 cmlik kalıbınıza harcınızı yayın.

Pembe kek için gıda boyası ekleyip son bir kez çırpın ve 18 cmlik kalıbınıza harcınızı yayın.

Bu iki keki ön ısıtmalı 175 derece fırında 25 dakika pişirin.


Kakaolu kek ile devam edin.Tereyağını eritip oda ısısında bekletin. Kuru malzemelerinizi karıştırıp sırasıyla oda ısısında ki erimiş tereyağını ,sütü, yumurtayı ve kaynar suyu ekleyin çırpın. Harcınız tamamlandığında 18 cmlik kalıba harcınızı yayın.

Bu  keki ise ön ısıtmalı 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.


Kekleriniz tamamen soğuyup hatta bir gün buzdolabında dinlendikten sonra kremanızı hazırlayın. 

Krema sertleştirici  ve soğuk süt kremanızı bir kapta köpürene kadar çırpın. Süzdürdüğünüz labnenizi bir başka kapta çırpın krema dokusu kazandığında süt kremanızı bu labneye ekleyerek pürüzsüz bir krema olana dek çırpın. En son kurutulmuş gül yapraklarını iki elinizin arasında bir miktar parçalayıp karışıma ekleyin. 


Servis tabağınıza önce kakaolu keki alıp 1 cup kadar kremadan ekleyin ve tam ortasına frenk üzümü serpin. Ardından vanilya ve pembe kekiniz içinde bunu yapın. Kalan krema ile kabaca pastanızı sıvayıp hem pastanızı hem kremanızı biraz daha soğuması için buzdolabına kaldırın.

Yaklaşık 30-40 dakika sonra pastanızı çıkarıp son kalan krema ile iyice sıvayıp kurutulmuş gül yaprakları ve sprinkle ile süsleyin.


Yılbaşında değişiklikler peşindeyim.. Umarım yapabilirim! :)

Sevgilerimle..

gokche!