İKİ DORİE TARİFİ DAHA

Sene sonuna yaklaştıkça hele ki aralık ayına girince daha tereyağlı şeyler gözümde beliriyor. Bu sefer cupcake ve kurabiye belirse de biraz daha farklılaştırmak adına kurabiyeye damla sakızı macunu ekledim. Cupcakelere ise nutella ve sprinkle!



Untitled




BADEM VE DAMLA SAKIZLI LİNZER KURABİYE

Tarif Baking

1+1/2 cup toz fındık ,ceviz veya badem

1+1/2 cup un

1+1/2 tsp tarçın

1/4 tsp karanfil

1 large yumurta

2 tsp su

110 gr tereyağ oda ısısında

1/2 cup şeker

Süslemeye :

1/2 cup reçel

Pudra şekeri

Sprinkle




Untitled



Ben toz badem kullanıp baharatların hiç birisini eklemedim ,reçel yerine damla sakızı macunundan ince bir şekilde kurabiyelerin arasına sürdüm, badem ve damla sakızı aroması kalsın istedim.

Badem ve unu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve suyu bir çatal yardımıyla çırpın.

Karıştırma kabınıza aldığınız tereyağ ve şekeri 3 dakika çırpın. Yumurtalı karışımı ekleyip 1 dakika daha çırpın.Unlarınızı ekleyip kırıntı görüntüsünü alana kadar çırpın. Fazla çırpmanıza gerek yok mixeri durdurup elinizle hamuru toparlayın ve iki parçaya bölün. İki yağlı kağıt veya streç film arasında yarım santimlik kalınlıkta açın ve buzlukta 45 dakika bu halde bekletin.

Hamuru çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra dilediğiniz kalıpla kurabiyelerinizi kesin. Çiftleyeceksiniz,sayıyı ona göre belirleyin. Çiftlediğiniz kurabiyelerinizin bir partının tam merkezine daha küçük bir kalıpla şekil verin.

Merkezinden çıkardığınız kurabiyelerinizide bir başka tepside pişirip bir kavanozda saklayabilirsiniz.İki tepsiye yağlı kağıt serip üst ve alt kurabiyelerinizi tepsilerinize dizin ön ısıtmalı 190 derece fırında 11-13 dakika pişirin.

 Tamamen soğuduğunda üst kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin. Alt kurabiyenize damla sakızınızdan bir bıçakla sürüp sandiviç haline getirin.









DORİE'DEN ÇİKOLATALI CUPCAKE 

Tarif Baking

Kek için :

1 cup un

1/4 cup kakao

1/4 tsp kabartma tozu

1/4 tsp karbonat

1/4 tsp tuz

110 gr tereyağ oda ısısında

3/4 cup şeker

1 large yumurta

1 large yumurta sarısı

1/2 cup buttermilk

60 gr bitter çikolata erimiş oda ısısında

Üzeri için :

Nutella ve sprinkle



Untitled



Kuru malzemeleri bir kenarda karıştırın.  Tereyağını krema kıvamına gelene dek çırpıp şekeri ekleyin 2 dakika çırpın. Ardından yumurtaları ekleyip 1 dakika çırpın. Kuru malzemeleri buttermilk ile dönüşümlü bu karışıma ekleyip en son erittiğiniz çikolatayı katın. Homojenize olduğunda 12'li muffin kabınızı hazırlayıp ön ısıtmalı 180 derece fırında 22-25 dakika pişirin.

Tamamen soğuduktan sonra nutella ve sprinkle ile süsleyin.



Untitled


Haftaya tatlı başladık öyle de devam edeceğiz :)

Sevgilerimle...

gokche!