FINDIK VE NUTELLALI KURABİYE + GANAJLI VE PORTAKALLI CUPCAKE

Çeviride adı parmak izi kurabiye bazı bloglarda düğme kurabiye. Bence fındık ve nutellalı. Nutella yerine marmelatlı. Hamur yumuşak oluyor ama piştiğinde ağızda dağılan tabakta şeklini koruyan bir kurabiye elde ediyorsunuz. Eğer daha gevrek isterseniz biraz daha sert bir hamur için un ve fındık eklemesi yapmanız mümkün.




Untitled





FINDIK VE NUTELLALI KURABİYE 

Tarif Baking

Kurabiye için :

1+3/4 cup toz fındık 

1+3/4 cup un 

200 gr tereyağ oda ısısında 

1/2 cup şeker 

1/2 şişe vanilya aroması  

Üzeri için ;

1 cup nutella veya dilediğiniz çeşit marmelat

Pudra şekeri




Untitled



Tereyağ ve şekeri 3-4 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve fındığı bir başka kapta karıştırın. Şekerli karışıma önce aromayı ardından yavaş yavaş unlu karışımı ekleyerek hamur elde edin. Yumuşak bir kıvamı olacak. 

Bu aşamada Dorie hemen çalışıp pişirmiş. Ben yarım saat kadar buzdolabında bekletip hamura vanilya ve fındığın aroması daha da geçsin istedim. Bu aşamada keyf sizin :)

Tepsinize bir çay kaşığı büyüklüğünde kurabiyelerden dizin , dikkat edin daha büyük ve birbirine yakın olmasın , ardından baş parmağınız ile ortasına bir miktar bastırın. 

Bunu en güzel amerikan ölçü birimlerinde kullanılan teaspoon kaşığıyla yapmak mümkün. Hem ölçüp koymak hemde kaşığın tersiyle çukuru açmak daha kolay.
Untitled


Ön ısıtmalı fırında 15-18 dakika pişirin. Çıktıklarında yumuşak olacaklar oda ısısında tamamen soğuduktan sonra önce pudra şekerini eleyin ardından marmelat veya nutellayı bir çay kaşığı ile dolgusuna ekleyin. 




Untitled




Bazı tariflerin kolay oluşu hoşuma gidiyor. Evde ki portakallarla ne yaparım derken kalan çikolataları değerlendireceğim bu tarifi buldum. Tabiri caizse karıştır fırına at şeklinde oluşu ve mis gibi portakal kokuşu bonus gibi. Üzerine biraz uğraşıp ganaj yapacağım diyenlere bir fikir cupcakelerinizi soğuyan ganajınıza batırın. Onunda kolayı var :)



GANAJLI VE PORTAKALLI CUPCAKE

Tarif MMF

Kek için :

1+1/2 cup un 

1/2 cup kakao

1 cup şeker 

1 tsp kabartma tozu

1/2 tsp karbonat

1/4 tsp tuz

3/4 cup portakal suyu

1/2 cup sıvı yağ

1 tbsp portakal kabuğu rendesi

Ganaj için :

1/2 cup süt kreması 

120 gr çikolata


Portakal kabuğu rendesi ile şekeri karıştırın. Bir başka kapta tüm kuru malzemeleri karıştırın. Şekerin üzerine portakal suyu ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Şeker eridikten sonra kuru malzemeleri üzerine ekleyip harcı 12li muffin kalıbınıza pay edin. 

Ön ısıtmalı 180 derece 20-25 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra süsleyin.

Kremayı kaynamayacak şekilde ısıtıp ve iri doğradığınız çikolatanın üzerine dökün oda ısısında çikolata eriyene kadar karıştırın. Ardından buzdolabında 15-20 dakika soğutun. Çıkardığınızda nutella gibi bir kıvamı olacak diler bir bıçakla öylesine sürün diler ganaja batırıp sprinkle ile süsleyin.





Güzel bir hafta sonuna gidiyoruz gibi :) Umarım öyle de olur :)

Sevgilerimle..

gokche!