TARÇIN, KARAMEL VE PiKAN CEVİZLİ PASTA

Bir kış pastası.. Bol cevizli tarçınlı kek, karamel dolgusu ve unlu buttercream..

Yanına demli bir çayla deneklerimiz oldukça memnun kaldı.. 

Hatta tarçını yoğun severler kremaya eklenmeli diye görüş bildirdi..

Tek sıkıntısı elimde tek bir fotoğrafı oluşu sanırım.




Untitled


TARÇIN, KARAMEL VE PİKAN CEVİZLİ PASTA

Tarif TCM

Kek için :

150 gr tereyağ oda ısısında

165 gr pikan cevizi*

270 gr şeker ( 1.5 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

2 yumurta

280 gr un (2 su bardağı + 6 yemek kaşığı)

5 gr kabartma tozu (yarım paket)

Bir iri çimdik tuz

5 gr tarçın (1.5 tatlı kaşığı) 

160 ml süt (3/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)


*Pikan cevizini tavada hafif yağını salıp aromasını bırakacak kadar kavurdum ve soğuduğunda irice kıydım.

Krema için : 

Şu tarifi 1.5 ölçü  

Karamel için: 

Şu tarifi  yarım ölçü kullandım. (Karameli yapmaya üşenirseniz hazır Carte D'or marka hazır karameli öneririm.)


Tereyağ ile şekeri krema kıvamına gelene kadar 5 dakika çırpın, sırayla yumurtaları ekleyin ardından un, kabartma tozu,tarçın ve tuzu ekleyin, sütü yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. En son irice kıydığınız pikanları ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın.

2 adet  20 cm'lik kalıba harcınızı paylaştırın ve ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp keklerinizi iki pata ayırın. Elinizde toplam dört pat kek olmalı.

Pastayı hazırlarken keklerin bir patını koyup kremadan 1/2 cup üzerine yayın ve tam merkez kısmını çukur şekilde sıvayıp karamelden 1/4 cup kadar dökün. Bu şekilde tüm patları tamamlayın. Biraz buzdolabında bu halde bekletin. Eğer kaymasından vs şüphe ederseniz sıvamadığınız pastanızın tam merkezine çöp şiş saplayıp dondurabilirsiniz bu sayede sıvarken kaymayacaktır. 

En son kalan kremayla kabaca sıvayıp pastanızın kenarlarından kalan karameli dökün ve pikanlarla süsleyin. Servisten en az 15 dakika önce buzdolabından çıkarmayı unutmayın.



Güzel bir hafta olsun :)

Sevgilerimle..

gokche!