dünyanın en güzel tatlıları kitabını almıstım yakın zamanda hatırlarsanız..cokta hosuma gitmişti tarifleri..tabakları sunumları cok ilgimi çekmiş bir kaç tarifin kenarına köşesine post -it yapıstırıp yapılacaklar listesine eklemiştim..
yukardaki o ismi uzunca olan kupta hem lezzetli hemde pratik oluşu ile gelen misafirler için ekstra sofraya konulabilir lezzetler gibi..
ben kahveli kısmına kahve dunyasından aldıgım orta kavrulmus turk kahvesi kullanmıstım..ama siz değişik dunya kahveleri nescafe vs ilede yapabilirsiniz..eminim cok lezzetli olacaktır..
KAHVELİ VANİLYALI ÇİKOLATALI KUPLAR
285 gr / 1,5 su bardagı seker
90 gr / 6 yemek kasıgı nişasta
900ml / 3+3/4 su bardagı süt
3 yumurta sarısı
75 gr tereyag
30 gr / 2 yemek kasıgı kakao
20 gr / 1 yemek kasıgı kahve
1 tatlı kasıgı vanilya (ben vanilin değil vanilya cubugunun havyarını kullandım)
**ben tereyagın yarısını kadarını kullandım ve 6 adet bardaga porsiyon ettim.
kahveli krema;
1/2 su bardagı şeker
2 yemek kasıgı nişasta
ve sütün 1/3 ini çırpıcınızla sos tencerenizde once bir karıstırın
daha sonra ateşin ustune alın ve kıvam almaya baslar gibi oldugunda yumurta sarısınıda katıp kaynayana kadar pişirin
kaynadıktan sonra 1 yemek kasıgı kahve ve 2 yemek kasıgı tereyagını ekleyip ateşi söndürüp iyice cırpın ve kuplarınıza pay edin
vanilyalı krema;
1/2 su bardagı seker
1 tatlı kasıgı vanilya
1+ 1/4 su bardagı süt
2 yemek kasıgı nişasta
çikolatalı krema;
kalan süt nişasta seker ve kakaoyu karısıtırın
vanilyalı ve çikolatalı kremada kahveli kremadaki aşamaları uygulayın..
buzdolabında soguktan sonra dilimlenmiş çilekle servis edin
bu öpücükler yoğun çikolata kokusu ve tadını sevenler için...bir sabah kahvaltısına konuk olmuslardı ve cokta lezzetli bulundular dogrusu :)
beyaz(fildişi) ve sütlü küvertür kullandım ben bu kurabiyeler için.aslında bitter isteniyordu ama sütlü küvertürle yapılan harca 1 yemek kasıgı kakao eklenince tam oldugu kanısına vardım..
o gun evdeki bitter stogum tukenmiştide :)
bu tarif çikolatalı klasik tarifler olarak gecer yabancı bloglarda..
ben dunyanın en guzel kurabiyeleri kitabımdan aldım..
ÇİKOLATALI ÖPÜCÜKLER
75 gr fildişi küvertür
75 gr bitter küvertür (veya beniim gibi sütlü küvertür + 1 yemek kasıgı tepeleme kakao)
115 gr tereyag
115 gr / 1/2 su bardagı seker
2 adet cırpılmıs yumurta
225 gr / 2 su bardagı un
üstü için pudra şekeri
190 derecede 12 dakika yaklasık 20-25 adet
tereyag ve şekeri krema kıvamına gelene kadar cırpın
yumurtaları ve unu ekleyip cırpmaya devam edin
çikolatalaları ayrı ayrı benmari yontemi ile eritin
harcı ikiye ayırın birine eritilmiş fildişi birinede eritilmiş bitteri ekleyip bir spatulla karıstırın
**mikserle cırparsanız çikolata harcın içinde soguyup katılasaktır spatula ile karıstırın
aliminyuma sarın dolapta bir saat sogutun
daha sonra 1 tatlı kasıgı yaglı kagıt serili tepsiye koyup ön ısıtmalı fırında verilen ısıda pişirin
dikkat edin yayılacaklardır
ayrıca oldukca kalorili bir kurabiye ama fırından cıkan o koku için yapılır :)
guzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğimle :)
sevgiler..
gokche!