HAŞHAŞLI İRMİKLİ TATLI
kek için;
3 yumurta
1 su bardagı irmik
1 su bardagı haşhaş
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvı yag
1 su bardagı şeker
1,5 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
şerbeti için;
2 su bardagı seker
2 su bardagı su
2-3 damla limon suyu
170 derecde 35-45 dakika 25-30 cmlik yuvarlak kalıp
kek için ;
yumurta ve sekeri cırpın ardından yag ve sütü ekleyin
en son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip haşhaşıda ilave edin
homojenleşene kadar çırpın
serbet için;
seker ve suyu bir tencereye bosaltın
**kapağını kapalı tutun sonradan sekerlenmemesi için en onemli faktor bu imiş!
kaynamaya basladıktan yaklasık 10-15 dakika sonra limon suyuyuna ekleyin ve bir 10 dakika daha kaynatın
tatlı sıcak serbet sıcak olmalıdır irmikli tatlıların kuralı bu imiş :)
bu kek ise yumusacık ve gercekten kalabalık bir sofrada aranılan bereketi sağlayacak emin olun :)
KOKO KEK
4 yumurta (akı sarısı ayrılmış)
1,5 su bardagı süt
1,5 su bardagı seker
2 su bardagı hindistan cevizi
150 gr tereyag
1 paket kabartma tozu
3 su bardagı un
yag ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın
yumurta sarılarını bu karısıma ekleyin ve yumurta aklarını bir tutam tuz ilavesiyle kabaran köpük köpük olana kadar cırpın
karıstırdıgınız yum.sarısı seker yag karısımına un ve kabartma tozunu ekleyip h.cevizini ilave edin
tum bu karısıma bir spatula yardımı ile yumurta aklarını ilave edin birbirlerine karısmaları yetecek o zaman durun
180 derecede 25-230 cmlik yuvarlak kalıpta yaklasık 25-35 dakika pişirin
yepyeni sendromsuz bir pazartesi dileğimle..
sevgiler...
gokche!