cream cheese brownie..kelimlerin tükendiği noktadır bence..
peynirin yumusaklıgı borwnienin çikolatası..
BROWNİE CHEESECAKE(CREAM CHEESE BROWNİE )
**dünyanın en güzel kurabiyeleri kitabından
cream cheese kısmı ;
1 yumurta
225 gr krem peynir
50 gr / 1/4 su bardagı toz seker
5 ml / 1 tatlı kasıgı vanilya
brownie;
115 gr bitter çikolata
115 gr tereyağ
15o gr / 3/4 su bardagı toz seker
2 yumurta
50gr / 1/2 su bardagı un
**Sorular üzerine belirteyim kullandığım krem peynir Yörsan marka..Labne ile kullanacaksanız bir gece önceden suyunu (lor peyniri yaparken yapıldığı gibi) süzdürün, bunun içinde yaklasık 350-400 gr labneyi kullanmanız yeterli olacaktır.
160 derece 20 cmlik kare kalıp 30-35 dakika
önce cream cheese kısmını yapıyoruz;
yumurtayı çırpın ardından peyniri ekleyin vanilya ve sekeri ekleyip homojen karısım elde edin bir kenara alın
şimdi sıra browniede;
çikolata ve tereya benmari üsülü eritin, seker ve yumurtayı iyice cırpın
bu karısıma çikolatalı harcı ekleyin ve en son unu ekleyip homojenleşene kadar karısıtırın
kalıbınıza önce brownienin 2/3'sini ekleyin
sonra cream cheesei üzerine dökün ve kalan brownie harcını bir yemek kasıgı yardımıyla peynirli harca gelişi güzel dökün
en son kasıgı koyduktan sonra bir çubuk veya bıcak yardımıyla kasıkla doktugunuz brownielerin üstünden s harfi çizerek ebruli desen olusturun
ön ısıtmalı fırında pişirin ve fırında sogumaya bırakın soguduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin
sevgilerimle...
gokche!